• Головна
  • У Запоріжжі через суд стягнули майже мільйон гривень у підрядника поліклініки через змову на тендері
10:38, 6 травня

У Запоріжжі через суд стягнули майже мільйон гривень у підрядника поліклініки через змову на тендері

У Запоріжжі через суд стягнули майже мільйон гривень у підрядника поліклініки через змову на тендері

Господарський суд Запорізької області задовольнив позов прокуратури в інтересах Держаудитслужби та міської ради щодо стягнення 990 тисяч гривень з приватної фірми у бюджет через проведення фіктивного тендеру.

Про це зазначається в реєстрі судових рішень, передає 061.

Згідно з матеріалами справи, приватна фірма МК Сфера, де директором та власником вказана Дар’я Ротар, при цьому інтереси підприємства представляє депутат міськради Олександр Онищенко, ще у 2017 році отримала замовлення на встановлення вікон в комунальному закладі Центр ПМСД №8 (пізніше реорганізований в ПМСД №2).

Антимонопольний комітет України пізніше з’ясував, що підрядник ще на етапі подання тендерних пропозицій вдався до порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, які спотворили результати тендера. Мова йшла про те, що фірми МК Сфера та ПП «ЕКІПАЖ спільно подавали документи на торги та мали ідентичні файли, завантажені в електронну систему закупівель.

Наперекір тому, що договір був виконаний та оплачений, суд погодився з тим, що одержані підрядником кошти у сумі 990 тисяч гривень за цим договором повинні бути повернуті центру ПМСД, а він за рішенням суду стягнуті кошти повертає в дохід держави.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запорізькій області Держаудитслужба встановили порушень при закупівлях на 213 мільйонів гривень

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#порушення #Держаудитслужба #закіпівлі #моніторинг #МК Сфера #Вікна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...