• Головна
  • У Запоріжжі розгорівся скандал через подаровані на свято для дітей вживані планшети
12:23, 2 червня

У Запоріжжі розгорівся скандал через подаровані на свято для дітей вживані планшети

У Запоріжжі розгорівся скандал через подаровані на свято для дітей вживані планшети

Напередодні Дня захисту дітей у Незламному хабі представники влади провели захід для дітей та подарували для 105 школярів планшети. Пізніше з’ясувалося, що техніка вживана і раніше використовувалася спеціалістами банку.

Про це повідомляє 061.

Під час заходу на сторінках секретаря міськради та Запорізької міськради повідомлялося, що представники державного бізнес-сектору, а саме управління ПриватБанку долучилися до заходу та зробили подарунки учням – планшети до Дня захисту дітей. На той момент жодним чином не згадувалося про те, що мова йде про б/у техніку.

Пізніше в коментарях почали з’являтися повідомлення від батьків, про те, що подарована техніка вживана з видимими пошкодженнями, в комплекті немає зарядного пристрою, а через те, що самі планшети 2014 року випуску, то неможливо навіть встановити на них додатки.

«Як можна нам, дорослим, пояснити дитині, що планшети вживані (мають подряпини та потертості), без зарядних пристроїв. Встановити додаток неможливо. Планшет надав відповідь, що застарілий. Батьки хочуть повернути такі подарунки представникам державного бізнес-сектору. Повідомте, будь ласка, за якою адресою можна звернутися та "подякувати», - написала Яна Швєдова

«Ми отримали такий подарунок, так я скажу одне що дитина дуже розчарована. Напишіть адресу я особисто хочу «подякувати» Вам і віддати цей подарунок. Це ганьба! І писати про таке не потрібно», - зазначила місцева мешканка Альона Зирянова

«Дитині моєї подруги подарували такий планшет. Він не те, що вживаний, а в жахливому стані, без зарядного, документів та ще не справний. Це знущання з дітей, які чекали на подарунок, а отримали сміття», -повідомляє Алла Железняк.

У міськраді відреагували на коментарі людей та пізніше пояснили про те, що насправді банк у якості благодійної допомоги передав школярам понад 100 планшетів iPad та батьків нібито попереджали про те, що техніка вже була у використанні.

«До цього планшетами користувалися у своїй роботі банківські співробітники. Перед цим техніка була перевірена технічним відділом банку. Про стан техніки попередньо говорили з батьками. Та заручилися їхньою згодою та обіцянками роз`яснити дітям, що планшети є вживаними та подарованими для навчання. Проігнорувати цю ситуацію не можу. Бо особисто вручала пакунки з думкою про те, що діти отримають техніку для навчання. І мені від цього не дуже добре», - зазначила секретарка міської ради Регіна Харченко.

У міській раді вирішили вийти з цього репутаційного скандалу завдяки опитуванню громадською думки,ставлячи питання про те, чи потрібні подібні акції з партнерами з благодійної допомоги без залучення бюджетних коштів, навіть якщо мова йде про вживані речі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#планшети #діти #школярі #навчання #вживані #акція #додатки #зарядний пристрій
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...