• Головна
  • Стало відомо, які питання виносять посадовці Запорізької міськради на «громадські слухання» по школам
11:36, 22 червня

Стало відомо, які питання виносять посадовці Запорізької міськради на «громадські слухання» по школам

Стало відомо, які питання виносять посадовці Запорізької міськради на «громадські слухання» по школам

Так звані «громадські слухання» по об’єднанню шкіл та дитсадків, які міськрада в цьому році проводить в форматі електронного опитування будуть містити всього 5 закритих запитань.

Про це стало відомо з розпорядження пані секретаря ради Регіни Харченко, передає 061.

Провести громадські слухання перед винесенням в сесійну залу проєктів рішень по об’єднання шкіл, ліцеїв та дитячих садків вимагала батьківська спільнота. В мерії на це погодились, але вже після того, як депутатських корпус погодив об’єднати 14 закладів освіти та до того ж в форматі електронного опитування. Посадовці пояснили це тим, що зможуть в такий спосіб охопити більшу кількість населення, ніж під час проведення традиційних слухань в укритті.

«Громада виступила з ініціативою громадських слухань, як форматом безпосередньої взаємодії з владою, а влада натомість, підмінила їх опитувальником на сайті, як опосередкованою формою взаємодії», - пожалілася голова ГО «Хочу вчитись» Катерина Звєрева.

Цікаво, що питання які виносяться на «громадські слухання» в форматі електронного опитування містять лише закриті запитання і два варіанти відповіді «так» чи «ні», без можливості сформулювати свої аргументи та розгорнуту позицію.

Так, в мерії пропонують запоріжцям відповісти «так» чи «ні» на наступні 5 запитань:

1.На вашу думку, система освіти сьогодні працює ефективно?

2.Чи впала якість освіти після пандемії коронавірусу, повномасштабного вторгнення та впровадження онлайн-формату?

3.Чи згодні ви з думкою, що дитина після тривалого онлайн-навчання має соціалізуватися шляхом спілкування з однолітками?

4.Чи підтримуєте ви рішення «консервації» шкіл, в яких не відбувається освітній процес, і відкрити їх після скасування воєнного стану?

5.Адаптація системи шкільної освіти до сучасних умов відбувається і в інших прифронтових обласних центрах (Херсон, Миколаїв, Суми). Ви згодні з тим, що Запоріжжю треба рухатися в єдиному напрямку з українськими містами?

Електронне опитування проведуть з 24 червня по 18 липня на порталі «Єдина платформа місцевої електронної демократії» за посиланням. Для участі в опитування необхідно буде зареєструватись на платформі за допомогою BankID чи е-підпису.

Результати опитування мають передати на опрацювання департаменту освіти і науки міськради. Через два тижні після завершення опитування, посадовці мають надати до відома громадськості звіт на офіційному вебсайті міськради.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#громадські слухання #електроне опитування #школи #думка #громадськість #формат
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...