• Головна
  • Хочу бути їх голосом: в Запоріжжі відбулась акція на підтримку військовополонених захисників, - ФОТОРЕПОРТАЖ
10:10, 24 червня

Хочу бути їх голосом: в Запоріжжі відбулась акція на підтримку військовополонених захисників, - ФОТОРЕПОРТАЖ

Хочу бути їх голосом: в Запоріжжі відбулась акція на підтримку військовополонених захисників, - ФОТОРЕПОРТАЖ

В Запоріжжі відбулась акція родин військовополонених захисників, аби нагадати жителям міста про тих, хто вже тертій рік перебуває в неволі у росіян. Десятки людей з прапорами та плакатами «Free Azov», «Не мовчи - полон вбиває», «Волю захисникам Маріуполя», «Стань голосом полонених» стали вздовж дамби і закликали водіїв підтримати їх звуковим сигналом.

Як пройшла акція – далі в репортажі 061.

Кристина відвідує кожен захід в підтримку військовополонених, який організовують в місті. На вчорашню акцію вперше прийшла разом з молодшою сестрою, 10-річною Вікторією. Дівчина каже, що в полоні перебуває її знайомий. Дуже важливо не забувати тих, хто вже третій рік знаходиться в полоні і проходить через тортури російських окупантів.

- Я просто цивільна людина, підтримую військовополонених, хочу бути їх голосом. Багато людей ігнорують це питання і вважають, що це їх не стосується, тому ми кричимо в соцмережах та виходимо на кожну акцію, підтримуємо, щоб влада повертала наших хлопців. Коли публікують, через які каторги проходять полонені, то це дуже страшно. Хотілось би, щоб вони скоріше повернулись, - розповіла Кристина.

Хочу бути їх голосом: в Запоріжжі відбулась акція на підтримку військовополонених захисників, - ФОТОРЕПОРТАЖ , фото-1

Ольга чекає свого чоловіка Сергія. Він потрапив у полон в квітні 2022-го року під час бою на Луганському напрямку. Поруч з Ольгою син Мар’ян, який вдягнув балаклаву, камуфляжний одяг і тримає плакат «Третій рік тато в полоні».

- Син хоче бути схожий на тата, хоче захищати країну, хоче допомагати людям. Вдягається тільки у весь у військове, іграшки у нас тільки військова техніка. Ми більше нічого не бачимо… Так само третій рік і я в полоні, мені нічого не цікаво, я живу тільки полоном. Вони в полоні і частина мене знаходиться теж полоні, душею і серцем, - зізнається Ольга.

Рідні військовополонених кажуть, що будуть виходити на акції до тих пір, поки не звільнять всіх захисників. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовополонені #Маріуполь #акція #полон
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...