• Головна
  • Колишньому очільнику Запорізького обласного ТЦК оголосили нову підозру: посадовець залучав підлеглих до ремонта будинку
15:52, 27 червня

Колишньому очільнику Запорізького обласного ТЦК оголосили нову підозру: посадовець залучав підлеглих до ремонта будинку

Колишньому очільнику Запорізького обласного ТЦК оголосили нову підозру: посадовець залучав підлеглих до ремонта будинку

Запорізькому ексвоенкому інкримінують зловживання службовими повноваженнями і пособництво в ухиленні від військової служби. 

Про це повідомляє ДБР, передає 061. 

У лютому-липні 2023 року троє працівників запорізьких районних військкоматів виконували ремонтні роботи у будинку воєнкома. Працівники військкоматів отримували вільний графік відвідування служби зі збереженням повного грошового забезпечення. 

“Посадовець незаконно видавав накази про відрядження військових до ЗОТЦК та СП і підписував документи про безпідставні нарахування та виплати”, - зазначили у ДБР. 

Збитки від незаконних виплат оцінюють у 266 тисяч гривень.

Ексвоєнком отримав підозру у зловживанні службовим становищем та пособництві в ухиленні від військової служби (ч. 1 ст. 364 КК України, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 409 КК України). Трьом працівникам військкоматів повідомлено про підозру в ухиленні від військової служби (ч. 4 ст. 409 ККУ).

Колишнього керівника обласного ТЦК затримали у серпні 2023 року. За даними ДБР, з серпня по грудень 2022 року воєнком направляв деяких підлеглих до бойової бригади ЗСУ без призначення на посаду. Працівники ТЦК не брали участі у бойових діях і безпідставно перебували у прифронтовій зоні, отримуючи підвищені виплати. У березні цього року справу скерували до суду. 

Раніше 061 повідомляв, що у Запоріжжі затримали коригувальника, яка збирав інформацію про ППО.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ДБР #воєнком #підозра #зловживання #Запоріжжя #ТЦК
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...