• Головна
  • Чотирьом зрадникам, які катували людей в ізоляторі окупованого Токмака, повідомлено про підозру
09:36, 3 липня

Чотирьом зрадникам, які катували людей в ізоляторі окупованого Токмака, повідомлено про підозру

Троє жителів окупованого Токмака та житель с. Солодка Балка пішли на співпрацю з російськими загарбниками. Вони працевлаштувались у незаконно створений правоохоронний орган, затримували противників «руського міра», били та катували їх.

Про це повідомили в облуправлінні Нацполіції та Запорізькій обласній прокуратурі.

За інформацією поліції, 48-річний пенсіонер МВС очолив відділення незаконного органу поліції в Токмаку. Його товариша призначили керівником ізолятора тимчасово тримання. Ще двоє чоловіків стали старшими поліцейськими конвою.

За вказівкою окупаційної адміністрації разом в російськими військовими четверо зрадників незаконно затримували місцевих жителів, які відмовлялись співпрацювати з окупантами, тримали їх в ізоляторі в нелюдських умовах, били та змушували будувати фортифікаційні споруди для армії рф. Людей утримували в приміщеннях із недостатньою вентиляцією, кількістю спальних місць, неналежними санітарними умовами та позбавляли права отримувати будь-яку медичну допомогу.

Поліцейським вдалось встановити п’ятьох потерпілих. Після знущань в ізоляторі затриманих вивозили із зав’язаними очима до окупованої Василівки та наказували йти пішки в напрямку Запоріжжя.

Зібравши необхідні докази, 26 червня слідчі заочно повідомили фігурантам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12 років ув’язнення.

За повідомленням прокуратури, усім чотитрьом псевдоправоохоронцям повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України), стосовно двох із них – ухвалено обвинувальні вироки.

Як раніше писав 061, окупаційна влада минулого тижня брехала про захоплення нових територій, наглядачів від НАТО та відмову в медицині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#окупація #Токмак #катування #затримання #ізолятор #підозра
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...