• Головна
  • Депутатка від партії "Наш край" очолила окупаційну Водянську сільську військово-цивільну адміністрацію
10:53, 3 липня

Депутатка від партії "Наш край" очолила окупаційну Водянську сільську військово-цивільну адміністрацію

Служба безпеки України оголосила про підозру депутату від забороненої партії «Наш край», яка добровільно перейшла на бік ворога та почала співпрацювати з окупантами. 

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Зазначається, що під час розслідування співробітники СБУ зібрали докази вини зловмисниці у злочинах проти державної безпеки України. Зрадницею виявилась місцева мешканка, депутат Камянсько-Дніпровської міської ради від партії «Наш край».

"Діючий депутат та водночас заступник голови Водянської сільської ради зрадила народу України та приєдналась до агресорів після захоплення частини регіону", - йдеться в заяві силовиків. 

Встановлено, що після початку повномасштабного вторгнення вона закликала мешканців регіону підтримати окупантів. За це агресори запропонували їй посаду «исполняющей обязанности главы Водянской сельской военно-гражданской администрации». 

Після свого призначення колаборантка сформувала «штат» псевдоустанови, до якої набрала «однодумців».

На своїй «посаді» вона взяла на себе організацію процесу відновлення роботи закладів освіти за російськими стандартами, перереєстрацію комунальних підприємств на юридичних та фізичних осіб з рф. Жінка також налагоджувала систему оподаткування за російськими законами, розпоряджалась коштами та майном, захопленими окупаційною адміністрацією.

Крім того, депутатка організувала масштабну кампанію за «приєднання» регіону до складу рф.

"Під час проведення масових заходів, організованих до «дня конституції рф», вона особисто закликала людей до участі у псевдореферендумі і «проголосувати» на користь кремля. Також вона примушувала фермерів та підприємців району до підтримки військ рф та вимагала грошові кошти, у разі не згоди погрожувала переслідуваннями та «блокуванням» бізнесу", - кажуть в СБУ.

Слідчі СБУ кваліфікували дії фігурантки за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#СБУ #колаборант
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...