• Головна
  • Колаборант Рогов вдався до маніпуляцій щодо втрати бойового духу ЗСУ на Запорізькому напрямку
12:02, 3 липня

Колаборант Рогов вдався до маніпуляцій щодо втрати бойового духу ЗСУ на Запорізькому напрямку

Колаборант Рогов вдався до маніпуляцій щодо втрати бойового духу ЗСУ на Запорізькому напрямку

Представники окупаційної влади поширюють маніпуляції, щоб підсилити свій наратив про територіальні втрати України та зниження бойового духу ЗСУ.

Колаборант, так званий голова загальноросійського громадського руху «Мы вместе с Россией» та очільник комісії з питань «суверенітету, патріотичних проектів та підтримки ветеранів громадської палати РФ Володимир Рогов на однойменному телеграм-каналі опублікував допис, де вказував на те, що втрата села Работине надломила бойовий дух українських військ на запорізькій лінії фронту.

"По Запорожскому фронту у противника резко упал морально-боевой дух. Потеря Работино очень сильно надломила общее психологическое состояние украинских боевиков. Идёт снижение боеспособности ВСУ". Сейчас в подразделения присылают психологов и пропагандистов, чтобы они убеждали военнослужащих, что эта потеря ничего не значит, скоро ВСУ пойдут вперед.Режим Зеленского преподносил Роботино как главное достижение контрнаступления ВСУ с июня прошлого года на Запорожском фронте. Именно для его захвата ВСУ ввели в бой из стратегического резерва бригады с западной подготовкой. В середине мая группировка войск "Днепр" полностью освободила Роботино., - написав Рогов.

Допис є маніпулятивним, оскільки більша частина селища Роботине з початку червня 2024 року перебуває у «сірій зоні». Згідно з даними моніторингового сервісу Deep State, росіяни контролюють лише південну частину околиць селища.

"Це суцільна динамічна зона, де ворог намагається постійно лізти атаками, навіть по декілька осіб з піхоти, закріплятися в руїнах, які вони зрівняли з землею. Там дуже складно десь сховатися. ЗСУ відразу шукають їх дронами, наносять ураження і знищують. Гонитва від українських дронів, зосередження сил, накопичення, намагання просуватися в районі Роботиного - відбувається постійно. Роботиський виступ для росіян є більш інформаційним приводом. Вони зазначили, що треба зрізати Роботинський виступ за будь-яку ціну. Ми бачимо, скільки життів віддають окупанти, щоб інформаційно показати, як вони вчинили з результатами контрнаступальних дій. Це їх посил, - безтолково класти своїх людей, щоб в новинах потім розказати про це. Але у ЗСУ є засоби, які можуть наносити ураження", - повідомив співзасновник та аналітик DeepState Роман Погорілий в ефірі "Еспресо".

Згідно з даними американського Інституту вивчення війни весь цей час тривають бої поблизу Роботиного, Новоданилівки та Малої Токмачки.

Щодо оцінки бойового духу ЗСУ, то певно, що не Рогов спроможний якимось чином проводити аналіз морально-психологічного стану особового складу Збройних Сил України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Рогов #Роботине #фейк #бойовий дух #стан #війна #ЗСУ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Останні новини
Оголошення
live comments feed...