• Головна
  • На Запоріжжі окупаційна влада поширює фейк про втікачів симфонічного оркестру
13:31, 3 липня

На Запоріжжі окупаційна влада поширює фейк про втікачів симфонічного оркестру

На Запоріжжі окупаційна влада поширює фейк про втікачів симфонічного оркестру

Представники окупаційної влади та російські пропагандисти продовжують свою інформаційну кампанію з маніпуляціями та фейками навколо теми мобілізації та ухилянтів.

Так, окупаційний телеграм-канал «Токмак Сегодня» поширив допис про те, що Київський симфонічний оркестр чисельністю 70 осіб втік з України та отримав притулок у Німеччині.

«Киевский симфонический оркестр численностью 70 человек сбежал вместе с музыкальными инструментами из Украины и получил убежище в Германии. Оркестр, в составе которого две трети мужчины мобилизационного возраста, выехал для участия в фестивале, но не вернулся. Власти города Монхайм-на-Рейне в земле Северный Рейн - Вестфалия, предоставили жильё участникам оркестра и членам их семей на три года. Такого массового побега не было даже в истории СССР, который бандеровские пропагандисты клеймят тоталитарным концлагерем. Украинские дипломаты отказываются возвращаться на родину, а ВСУшники бегут с курсов по НАТОвской подготовке в Европе», — повідомляє Токмак Сегодня.

На Запоріжжі окупаційна влада поширює фейк про втікачів симфонічного оркестру, фото-1

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляє, що ця інформація неправдива. Оркестр виступав у Німеччині ще до початку повномасштабного вторгнення. Наразі він перебуває в офіційному відрядженні.

Напередодні повномасштабного вторгнення РФ Київський симфонічний оркестр перебував на гастролях у Німеччині. Влада України закликала керівників і членів оркестру залишатися закордоном – аби представляти Україну в рамках культурної дипломатії, що є важливою в умовах війни».

У Центрі наголошують, що теза росіян про нібито «втечу» оркестру через мобілізаційний вік учасників є лише плодом їхньої хворої фантазії задля поширення наративу про нібито «Україну як концтабір, з якого всі тікають».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що колаборант Рогов вдався до маніпуляцій щодо втрати бойового духу ЗСУ на Запорізькому напрямку

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#симфонічний оркестр #втікачі #ухилянти #Німеччина #дезінформація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Останні новини
Оголошення
live comments feed...