• Головна
  • Росія хоче таємно поховати українських підлітків, яких вбила рік тому в Бердянську, - ЗМІ
07:54, 4 липня

Росія хоче таємно поховати українських підлітків, яких вбила рік тому в Бердянську, - ЗМІ

Окупаційна влада Бердянська планує таємне поховання українських підлітків Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова.

Про це Медійній ініціативі за права людини повідомив батько Тіграна, Григорій Оганнісян.

"З убитих російськими силовиками підлітків окупаційна влада робить “терористів”. За рік після вбивства їх терміново вирішили поховати у безіменній могилі. Зробити це збираються цілком таємно, не повідомивши рідних ані про час поховання, ані про місце", - йдеться у повідомленні видання. 

Нагадаємо, Микиту та Тимура було вбито 24 червня 2023 року а окупованому Бердянську. Тіла вбитих хлопців загарбники не віддають рідним. Спочатку російські слідчі заявляли родичам, що дозволять забрати і поховати тіла підлітків. Однак під різними приводами окупаційна влада щоразу відмовляла у передачі тіл. Тепер же їх хочуть поховати, як “терористів”.

окупаційна влада переслідувала хлопців з вересня 2022 року. Тіграна викрадали з дому та впродовж п’яти днів катували. Хлопця відпустили лише після розголосу про зникнення дитини. Відомо, що родина намагалася вивезти Тіграна з окупації, однак окупанти заарештували хлопця та батьків і повернули їх в окупований Бердянськ. 

Загарбники змушували дітей брати участь у “слідчих експериментах”, звинувачували у "диверсійній діяльності" на залізниці. Їм загрожувало ув'язнення на строк від 10 до 20 років.

У день вбивства до Микити приїхав слідчий, з яким вони мали довгу розмову. Надвечір хлопці пішли гуляти і їх вбили — як стверджує окупаційна влада Бердянська, через нібито напад на “поліцейських”.

Додамо, що першим про вбивство двох хлопців заявив колаборант Володимир Рогов. 

«Ліквідовані двоє проукраїнських терористів", - написав він. Потім Рогов назвав дітей "бойовиками", які на вулиці окупованого Бердянська відкрили вогонь з автоматів.

"Унаслідок злагоджених та оперативних дій правоохоронних органів терористів було блоковано та знищено", — написав Рогов.

Потім в соцмережах з'являлось відео, на якому 16-річний Тігран каже, що вони ліквідували двох російських окупантів.

«Двох точно, це смерть, пацани. Прощавайте! Слава Україні!»., - сказав хлопець. 

Похорон підлітків мав пройти ще 29 червня. Проте морг відмовився віддавати рідним загиблих їхні тіла, більше того, будівля моргу була взята під посилену військову охорону.

30 червня стало відомо про те, що тіла вивезли нібито в окупований Мелітополь для додаткових експертиз. Проте чи було це насправді- невідомо.

У Запоріжжі на честь вбитих підлітків названо вулицю. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Тігран #Микита #Бердянськ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...