• Головна
  • На Запоріжжі громади зібрали два мільярди гривень на потреби військових
16:23, 11 липня

На Запоріжжі громади зібрали два мільярди гривень на потреби військових

На Запоріжжі громади зібрали два мільярди гривень на потреби військових

Громади Запорізької області зібрали два мільярди гривень на потреби військових. З цієї суми вже завершені тендерні процедури на мільярд гривень. Військовим передано необхідне обладнання та товари приблизно на 600 мільйонів гривень.

Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров під час брифінгу, передає 061.

Залишок суми в 350-400 млн гривень –  транзит до нашого складу або на складі.

«Склад -  це узгоджена позиція з нашим військовим командуванням. Тож, виходячи з ситуації на фронті, ми можемо в годинах отримати заявку від командуючого бригади,  вони оперативно отримають цю посилку і одразу застосовують. З іншого боку, є синхронне забезпечення  бригад спільно з Міноборони, Держспецзв'язком. Наприклад, в суботу ми були в одній із бригад на Запорізькому напрямку, і потреба була в FPV-дронах на найближчі півтора місяця в них закрита.  Сьогодні спільно зі службою логістики нашого угрупування, ми дивимося на ефективність використання тих речей, які передаються військовим. Зокрема, скільки часу проходить від того, як ми передали, наприклад, дрон і він злетів, яка кількість уражень, яка ефективність уражень. Це є також вкрай важливим, тому що всі громади, хто надіслав кошти до оборонного бюджету, хочуть побачити ефективність використання цих коштів», - прокоментував Іван Федоров.

Представники влади також проводять перемовини з великими компаніями, бізнес-структурами та партнерами, щоб закривати потреби на Запорізькому напрямку.

«Як приклад можу привести співпрацю з державною компанією «Укрнафта». Вони повірили в те, що ми зможемо ефективно використати ці кошти спільно з благодійним фондом і головне направити одразу на лінію фронту. Нам вдалося спільно знайти в європейському порту пікапи. Їх вартість була близько 20 тисяч доларів. Вони були доставлені сюди, повністю підготовлені для того, щоб виконувати бойові задачі на лінії фронту - пофарбовані доукомплектовані, оснащені всіма необхідними. І вже за два місяці і три тижні вони виконували бойову задачу. Комусь може здатися, що два місяці і три тижні це багато, але якщо порахувати, як забезпечити логістику з європейського порту плюс оплату коштів через банки-кореспонденти, і ще безліч супутніх бюрократичних речей, підписання всіх актів, то це надшвидкі терміни», - зазначив Іван Федоров.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запорізькій області влада проводить перемовини з банками щодо надання кредитів на ОСББ для купівлі генераторів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військові #гроші #допомога #громади #обладнання #товари #послуги
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...