• Головна
  • Запоріжжя отримає 59 мільйонів гривень субвенції на забезпечення житлом УБД та ВПО
20:39, 12 липня

Запоріжжя отримає 59 мільйонів гривень субвенції на забезпечення житлом УБД та ВПО

Запоріжжя отримає 59 мільйонів гривень субвенції на забезпечення житлом УБД та ВПО

В мерії зазначили, що Кабмін постановив виділити субвенцію місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення окремим категорія громадян. У Запоріжжі мова йде про представників ВПО, що захищали незалежність та суверенітет України; учасників бойових дій в Україні, а також військовослужбовців, що брали участь в бойових діях на території інших держав.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії міськради, передає 061.

«По категорії ВПО нам задовільнили 14 квартир на суму 28,8 млн гривень. Загалом ми подавали список з 34 осіб. Вартість квартир визначається за допомогою спеціальної формули, враховуючи норматив площі на одну людину та чисельність сім’ї. Учасникам бойових дій видано на 11 квартир 21 мільйон гривень. Тим, хто брав участь в бойових діях на території інших держав погодили субвенцію в 9,5 млн гривень на 4 квартири», - зазначила директорка департаменту фінансової та бюджетної політики Запорізької міської ради Вікторія Логвиненко.

Також під час засідання комісії обговорили питання зменшення надходжень податку на доходи фізичних осіб.

На минулій сесії депутати внесли зміни до бюджету, враховуючи наявні тоді перевиконання, та збільшили дохідну частину на 222 мільярд гривень.

«Зараз у нас є уточнений показник. План за півріччя ми виконали на 99,8%. Податок на доходи фізичних осіб виконали – він склав 99,9%. Недоотримали ми 16 мільйонів гривень. З них 10 мільйонів – це надходження від щорічного декларування фізичних осіб. В минулому році ми отримали 45 мільйонів гривень по цьому показнику, а в цьому році ми отримали на 10 мільйонів гривень менше. Всі інші податки – акцизний податок, плата за землю, єдиний податок – все виконали», - прокоментувала Вікторія Логвиненко.

Дохідна частина бюджету в першому півріччі 2024 році склала 5 млрд гривень. Загальний фонд поповнився на 3,9 млрд гривень, а спеціальний – на 0,2млрд гривень, трансферти та субвенції – 1,3 млрд гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#субвенція #житло #придбання квартир #УБД #ВПО
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...