• Головна
  • Чи можуть іграшки нашкодити улюбленцю?
Новини компаній
11:00, 22 липня

Чи можуть іграшки нашкодити улюбленцю?

Новини компаній
Чи можуть іграшки нашкодити улюбленцю?

Гра - невід'ємна частина існування домашніх улюбленців на різних стадіях життя. Вчені дійшли висновку, що тварини, які не мають іграшок і перебувають у середовищі, де складно знайти собі цікаве заняття, відчувають великий стрес.

Це знижує імунітет, вкрай погано впливає на гормональний рівень і згубно позначається на розвитку мозку. Саме ігрова діяльність навчає кошенят і цуценят правил дорослого життя, адже в ній вони опановують навички захисту полювання. Також гра відмінно допомагає знизити рівень напруги і побороти нудьгу.

Безпека іграшок для котів: що потрібно врахувати

Незважаючи на те, що коти стали домашніми тваринами, у них все ще збереглися унікальні інстинкти. Проявляти їх в обмежених умовах досить складно, тому експерти знайшли чудове рішення у вигляді іграшок. Їх асортимент представлений у різних інтерпретаціях, завдяки цьому люблячому господареві є де розгулятися. При бажанні міняти іграшки для котів можна навіть щодня, щоб урізноманітнити будні вихованця. Важливо, щоб аксесуари для дозвілля не тільки були безпечними, а й приносили користь пухнастику.

Топ небезпечних іграшок для котів:

  • Гумові іграшки. Лежачи на прилавках, вони приваблюють своїми неординарними формами і яскравими кольорами. На жаль, на цьому їхні переваги закінчуються. Зроблені з дешевих китайських матеріалів, вони скоріше зашкодять котику, ніж задовольнять його потреби в грі. Токсична гума залишає сліди фарби і легко кришиться. Зазвичай такі іграшки не мають сертифікатів якості, що вже слугує тривожним дзвіночком.
  • Мишка на пружині. На перший погляд - це мила і кумедна штучка. Але є важливий момент: для розваг вона підійде тільки кошенятам, адже у дорослих кішок лапи мають більше сили. Під час активної гри мишка може відпасти і незахищений край пружини стане справжньою небезпекою для пухнастика. Вона може не тільки його поранити, а й вдарити, адже пружині притаманне стискатися і розтискатися.
  • Іграшки на мотузочці. Йдеться про ті аксесуари, які кріпляться стаціонарно. Як правило, цей підвид іграшок викликає особливе захоплення у кошенят. Маленького пухнастика небезпечно наодинці залишати з такою іграшкою, адже підступна мотузка просто може заплутатися навколо лапки. А що ще гірше - на шиї малюка. Експерти радять не лінуватися і виділяти щодня трохи часу для дозвілля з кошеням.
  • Іграшки, прикрашені пір'ям. Саме останні несуть небезпеку для вусатого. Часто такі атрибути роблять недобросовісні виробники, що проявляється в недбалому кріпленні пір'їнок. Якщо таке перо відірветься, то воно випадково може потрапити в дихальні шляхи. Також небезпечними можуть бути яскраві фарби, в які зазвичай забарвлене пір'я. Барвники можуть бути поганої якості, що може викликати алергію і навіть отруєння улюбленця.
  • З декораціями з бісеру. Незважаючи на вельми привабливий дизайн, такі штучки можуть завдати чимало клопоту. Особливо, якщо дрібні намистинки просто приклеєні. Найгірше, якщо дрібна деталь потрапить у дихальні шляхи. А якщо котик випадково проковтне бісер, то наявність чужорідного тіла - навряд чи мета гри.

Вибираючи кішці іграшки для якісного дозвілля, краще купувати речі з якісних матеріалів. Аксесуар має бути досить великим, щоб кіт не зміг проковтнути його. Також урізноманітнити дозвілля можна іграшками, де пухнастик повинен добувати ласощі. Не забувайте систематично перевіряти іграшки, очищати їх і за потреби міняти на нові.

Іграшки для собак: де прихована небезпека

Собаки багато в чому нагадують маленьких дітей. Їм також потрібні увага і турбота. А ще емоції та, звісно ж, іграшки для собак. Як же обрати розваги для чотирилапого друга, які не завдадуть йому шкоди? Далі розглянемо, що краще обрати для домашнього улюбленця, а які ігри краще не купувати задля його безпеки.

До іграшок, що несуть небезпеку, належать:

  • Автоматичний пристрій, що самостійно кидає м'яч псу. Для фізичного здоров'я тут загрози немає, чого не скажеш про психічне. Для особливо активних чотирилапих такі ігри можуть стати справжніми тортурами. Через гіперфіксацію на м'ячі, пес може надто захопитися і перезбудитися. Також цей вид дозвілля ніяк не зможе зміцнити дружні стосунки між хвостиком і господарем.
  • Іграшки занадто маленького розміру. Вибираючи подарунок для тварини, важливо враховувати розмір, щоб пес не зміг випадково проковтнути його. Також не варто купувати іграшки з маленькими деталями, які можна відгризти або розірвати. А ще краще уникати аксесуарів, наповнювачем для яких слугує синтепон або схожі матеріали.
  • Дозвілля із застосуванням лазерної указки. Тут знову піде мова про негативний вплив на психіку. Варто пам'ятати, що собака - хижак, а ігри з лазерною указкою не зможуть задовольнити мисливський інстинкт. Природно, у пса не вийде зловити "здобич", що викличе стрес. Як відомо, стрес - причина багатьох проблем зі здоров'ям.
  • Іграшки низької якості. Вкрай небезпечний вибір. Китайські аксесуари для дозвілля виробляють із синтетичного волокна або токсичної пластмаси.
  • М'ячі. Йдеться не про всі м'ячі, але про переважну кількість. М'ячики з тонкої гуми, стрибунці або речі з крихкого пластику - найлютіші вороги вашого домашнього улюбленця. Перш за все, улюбленець може вдавитися їхнім наповнювачем, а можливість легко розгризти чревата потраплянням токсичних частин у його шлунок.

А чим же тоді гратися? Насправді варіантів багато. Купуючи собаці іграшки, варто звернути увагу на варіанти з таких матеріалів:

  • іграшки з якісного латексу, силікону та гуми;
  • аксесуари, вироблені з натуральних матеріалів: дерево, бавовна, висушені жили.

При цьому не варто забувати враховувати розмір і деталі іграшок, що купуються.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#іграшки для собак
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...