• Головна
  • «80 сімей до кінця року заїдуть у свої квартири»: як у Запоріжжі триває відновлення зруйнованої багатоповерхівки в центрі міста
10:25, 23 липня

«80 сімей до кінця року заїдуть у свої квартири»: як у Запоріжжі триває відновлення зруйнованої багатоповерхівки в центрі міста

«80 сімей до кінця року заїдуть у свої квартири»: як у Запоріжжі триває відновлення зруйнованої багатоповерхівки в центрі міста

У Запоріжжі триває відбудова багатоповерхівки на вулиці Незалежної України, 67, яка була частково зруйнована під час ракетної атаки у березні 2023 року. Тоді загинуло 13 мешканців міста серед яких була і дитина.

Нині на будівельному майданчику робітники завершили роботи зі зведення основних будівельних конструкцій зруйнованої частини. Зокрема, відновили стіни та перекриття з 1-го по 5-й поверх та провели монтаж сходових маршів та майданчиків. Завершили демонтажні роботи у квартирах трьох під’їздів.

«На об’єкті загалом працює близько 40 працівників на всіх етапах. Зараз тривають роботи з влаштування покрівлі над всіма під’їздами, паралельно тривають роботи з утеплення фасадів та внутрішні роботи, облаштування інженерних мереж – опалення, вентиляції, електропостачання. Також працюємо над стяжками підлоги, завершується кладка газобетонних перегород. Як бачите вже підготовлені балконні конструкції і триває їх скління за темпами заводу-виробника. Також у нас заплановаеа перелаштування системи газопостачання повністю по всьому будинку. Звичайно, що на кожному етапі є певні складнощі, які ми вирішуємо. Це стосується, як проєктної документації так і всього іншого», - зазначив начальник відділу відновлення Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області Дмитро Люлешник.

Всього в цій багатоповерхівці нараховується 80 квартир і всі вони підлягають ремонту в залежності від обсягу пошкодження.

Представники обласної та міської влади ознайомилися з темпами відбудови. Нас сьогодні завершено 55% від загального обсягу робіт. Розпочаті вже оздоблювальні, внутрішні роботи. За словам підрядників, за три-чотири місяці є можливість повністю завершити будівництво. При цьому на інформаційному стенді з відновлення вказана дата завершення робіт – жовтень 2024 року.

«Сьогодні ми бачимо, що це один з тих будинків, де роботи ведуться майже за графіком. За це хочу подякувати будівельникам і відповідальним за цей об'єкт будівництва. Фінансування виконання робіт забезпечено в повному обсязі. Наша мета в найкоротший термін передати цей будинок і ключі від відремонтованих квартир їхнім власникам, а це 80 сімей, щоб вони могли заїхати. Наша мета – до кінця 2024 року відновити абсолютно всі будинки», - зазначив Іван Федоров.

«80 сімей до кінця року заїдуть у свої квартири»: як у Запоріжжі триває відновлення зруйнованої багатоповерхівки в центрі міста, фото-12

Пані секретар Запорізької міськради Регіна Харченко зазначила, що за кошти місцевого бюджету було виготовлено проєктно-кошторисну документацію вартістю 3,7 млн гривень. Місто передало функції замовника Службі відновлення та інфраструктури. Вартість капітального ремонту цього будинку з відновленням несучих конструкцій складає близько 147 мільйонів гривень з усіма змінами.

«В цьому будинку 34 квартири стали непридатні для проживання та повністю зруйновані. Близько 65 людей звернулися за допомогою до міської ради. І станом на сьогодні вони щомісячно отримають 10 тисяч гривень на проживання. Якщо говорити загалом то більше 400 людей у Запоріжжі отримують таку допомогу. З місцевого бюджету було виділено майже 25 мільйонів гривень на підтримку мешканців», - зазначила Регіна Харченко.

Нагадаємо, що 30 серпня 2023 року Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області оголосила тендер на капітальний ремонт будинку по вул. Незалежної України, 67 з відновленням несучих конструкцій. Переможець відкритих торгів ТОВ «Будівельна компанія «Консул»» з Дніпра запропонувала замовнику відповідні роботи вартістю понад 139 мільйона гривень.

“Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#будівництво #конструкції #Незалежної України #67 #відновлення #графік #інженерні мережі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Прифронтові громади - це, на жаль, про більшість населенних пунктів Запорізької області, які залишились на підконтрольній Україні території і які щодня потерпають від атак рф. Тут ми розповідаємо про життя прифронтових міст, сіл та селищ, про те, як виживають ті, хто не може залишити домівку.
Оголошення
live comments feed...