• Головна
  • В Запоріжжі провели автопробіг на підтримку військовополонених, - ФОТОРЕПОРТАЖ
16:06, 28 липня

В Запоріжжі провели автопробіг на підтримку військовополонених, - ФОТОРЕПОРТАЖ

Сьогодні, 28 липня, в Запоріжжі провели автопробіг, щоб нагадати жителям міста про тих, хто вже більше двох років перебуває у російському полоні. Десятки автомобілів з плакатами «Free Azov», «Полон вбиває» проїхали по Набережній магістралі і проспекту Соборному.

Як відбувся автопробіг – далі у репортажі 061.

На заході вшанували пам'ять військовополонених, які загинули внаслідок теракту в Оленівці.

- Сьогодні 2 роки страти в Оленівці, два роки назад росія вбила наших полонених хлопців, підло і цинічно. Ми сьогодні зібрались на автопробіг, щоб нагадати суспільству, що ми пам’ятаємо цей страшний день. Також ми хочемо нагадати про полонених азовців, ми кричимо на весь світ про наших азовців, - каже військова волонтерка Стелла Орел.

В Запоріжжі провели автопробіг на підтримку військовополонених, - ФОТОРЕПОРТАЖ , фото-1

В акції взяли участь рідні та друзі військовополонених. Серед них Оксана Гурська. Її друг та однокласник вже більше двох років перебуває в полоні. Захисника України вже засудили до 25 років колонії суворого режиму. Після повномасштабного вторгнення Оксана переїхала до Канади, де організовує різноманітні акції на підтримку військовополонених. До Запоріжжя жінка приїхала у справах, дізнавшись про захід на підтримку полонених азовців прийшла, бо не може бути осторонь. Жінка, що постійно нагадує канадцям про жахливі умови і тортури, через які проходять полонені українські захисники.

- За ці півтора роки, що я пробула в Канаді, я організувала 132 заходи на підтримку воїнів «Азову», які потрапили в полон, і захисників Маріуполя. Моя ціль збурювати канадське суспільство, щоб вони розуміли правду про те, що відбувається, яким чином наші військовополонені перебувають на території російської федерації і недореспублік «лнр», «днр», в яких вони жахливих умовах і що їм доводиться переживати, через що доводиться проходити, - каже Оксана.

Учасники акції кажуть, що будуть проводити подібні заходи, поки не звільнянь з полону всіх українських захисників і захисниць.

Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#автопробіг #полон #військовополонені #Запоріжжя #Оленівка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Прифронтові громади - це, на жаль, про більшість населенних пунктів Запорізької області, які залишились на підконтрольній Україні території і які щодня потерпають від атак рф. Тут ми розповідаємо про життя прифронтових міст, сіл та селищ, про те, як виживають ті, хто не може залишити домівку.
Оголошення
live comments feed...