• Головна
  • В громаді під Запоріжжям будують ще одну підземну школу, - ФОТО, ВІДЕО
18:15, 2 серпня

В громаді під Запоріжжям будують ще одну підземну школу, - ФОТО, ВІДЕО

В Кушугумській громаді Запорізького району на території місцевого навчального закладу будують підземну школу – нове протирадіаційне укриття. Захисну споруду мають звести до кінця 2024 року.

Про це повідомили в ЗОВА.

Школа має найпростіше укриття, розраховане на 50 осіб. З листопада минулого року діти тут навчались в змішаному форматі. В підземній школі у дві зміни зможуть навчатись до 1000 дітей.

За словами голови ЗОВА Івана Федорова, для навчального закладу придбають шкільний автобус, щоб підвозити дітей з навколишніх населених пунктів.

Наразі будівельники вирили котлован глибиною 6,6 метра та розпочали армування. На об’єкті працюють 20 робітників і техніка.

– На сьогодні ущільнено дно котлована, зроблена бетонна підготовка, виконані роботи з гідроізоляції. Для цього використовуємо якісні матеріали французького виробництва. Зараз виконуються роботи з армування фундаменту. Плануємо закінчити об’єкт до кінця року, – повідомив керівник проєкту Сергій Лаврушко.

Будує протирадіаційне укриття ТОВ «Адонія компані». Вартість будівництва за договором – 100, 4 млн. грн. (89,8 – кошти державної субвенції, 10,6 – кошти Кушугумської селищної ради).

Загалом в Запорізькій області планують побудувати 10 підземних шкіл. 

Як раніше писав 061, у Запоріжжі розірвуть договори з підрядником, які відбудовує три пошкоджені будинки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#підземна школа #укриття #Кушугумська громада #будівництво #освіта
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...