• Головна
  • Віддані Запоріжжю: які місцеві бізнеси є найбільшими інвесторами міста
Новини компаній
11:00, 23 серпня

Віддані Запоріжжю: які місцеві бізнеси є найбільшими інвесторами міста

Новини компаній
Віддані Запоріжжю: які місцеві бізнеси є найбільшими інвесторами міста

Попри складні обставини, локальні бізнеси у Запоріжжі продовжують активно працювати та робити свій внесок у розвиток міста.  Вони мають сміливість під час війни розбудовувати проєкти з нуля, розширювати виробництво й створювати робочі місця, виходити на нові ринки. Саме місцеві бізнеси наповнюють бюджет і заробляють гроші для нашого війська. Ми вирішили розказати про найбільших інвесторів, які залишилися вірними своєму місту, і готові розповісти про свої досягнення та плани.

Мережа АЗК "EURO 5”

Запорізька регіональна мережа «EURO 5» зародилася у 2022 році під час повномасштабного вторгнення. Власник мережі Володимир Мазурик наголошує на тому, що їх компанія поставила собі за мету інвестувати саме у Запоріжжя, вкладаючись фінансово у побудову бізнесу та поверненню податків у запорізьку скарбничку. За короткий час їм вдалося відкрити вже 9 автозаправних станцій у Запоріжжі та надати понад 100 робочих місць з гідною заробітною платою.  Ще одна десята нова станція мережі вже працює на місці колишньої АЗС ЗОГ по вулиці Космічній, 125. Мережа АЗК «EURO 5» наразі готується до відкриття нової станції  та після завершення всіх необхідних погоджень та процедур, відчинить двері для запоріжців та гостей міста. 

Віддані Запоріжжю: які місцеві бізнеси є найбільшими інвесторами міста, фото-1

Нові станції мережі вже прийшлися до вподоби автомобілістам, бо мають фудкорти, власну кухню та зону відпочинку. Пальне доставляють з НПЗ Болгарії, Румунії, Литви, Польщі від відомих виробників, таких як RomPetrol, InsaOil та Orlen.

Крім того,  «EURO 5» заправляє муніципальний транспорт, швидкі, автівки військових та загалом майже весь інфраструктурний сектор та є справжнім двигуном міста. Компанія створює колаборацію бізнесів, що зацікавлені у розвитку міста, для того, щоб допомогти один одному закривати потреби населення та побудувати міцну економіку.

Будівельна компанія SENSAR Development

З 2018 року компанія SENSAR Development будує житлові комплекси, нежитлову та комерційну нерухомість у Запоріжжі, а з 2022 розширила свою діяльність ще на 4 міста України. З початком повномасштабної війни більшість місцевих забудовників  у Запоріжжі призупинила свою діяльність, а компанія SENSAR, всупереч всім ризикам, вирішила продовжувати будувати, щоб виконати обіцянки перед інвесторами. У Запоріжжі будівництво практично не зупинялося, і у 2023 році компанія ввела в експлуатацію три з чотирьох запланованих об'єктів: багатофункціональний комплекс Vidnova, перша приватна клініка, що не має аналогів на території Південного сходу України, UniClinic та житловий комплекс KVARTAL.

За словами засновника та CEO компанії Марка Марченка, головною мотивацією була відповідальність. Вони прагнули стати серйозними гравцями українського ринку нерухомості та виконати свої зобов'язання. Це рішення дозволило компанії продовжити свій шлях навіть у складних умовах.

Віддані Запоріжжю: які місцеві бізнеси є найбільшими інвесторами міста, фото-11

У перші дні війни SENSAR Development долучився до створення захисних споруд для Запоріжжя та постачання автомобілів для ЗСУ. Основним напрямом волонтерської діяльності стала відбудова будинків, постраждалих після обстрілів. Один з останніх проєктів – повна реконструкція приватного будинку на Вятській, 7, який був зруйнований ракетою. За пів року жінка з дитиною змогли повернутися до свого відновленого будинку.

Віддані Запоріжжю: які місцеві бізнеси є найбільшими інвесторами міста, фото-12

Клініка Святого Миколая

Багатопрофільна Клініка Святого Миколая –  це сучасніший приватний медичний заклад Запоріжжя, який відкрився у липні 2019 року. Клініка надає широкий спектр медичних послуг за багатьма напрямами, включаючи терапію, хірургію, гінекологію, кардіологію, неврологію, урологію, дерматологію, гастроентерологію та багато інших. Засновники Клініки Микола Бєлий та Костянтин Милиця відкрили два відділення лікарні, відділення сімейної медицини, протезний центр для військових та цивільних, а також заснували благодійний фонд для підтримки мешканців міста

Навесні 2024 року засновники Клініки КСМ запустили новий медичний заклад «Олександрівську лікарню», який надає безоплатну допомогу для населення за кошти НСЗУ, проте в абсолютно сучасній лікарні з новітнім обладнанням і досвідченими фахівцями.

«Ми пишаємось тим, що зробили це в Запоріжжі. В тяжкий час. У воєнний час.  Але ми вирішили інвестувати саме в Запоріжжя. І таким чином підтримати рідне місто і його мешканців», - прокоментував відкриття нового закладу співзасновник Микола Бєлий.

На базі Олександрівської лікарні також діє безоплатний пологовий будинок «Olli»,  відділення реабілітації та протезний центр «Сміливий крок».

Мережа магазинів «Вина Світу»

«Вина Світу» – всеукраїнська мережа фірмових магазинів, що спеціалізується на імпорті алкоголю та гастрономічної продукції з усього світу. У магазинах представлені лише сертифіковані товари найвищої якості з Франції, Іспанії, Грузії, Португалії, США, Греції, Чилі, Шотландії, Японії, Ірландії, Італії та інших країн світу. В асортименті нараховується понад 5000 позицій

Продукція «Вина Світу» доступна як в інтернет-магазині, так і в офлайн-магазинах у Запоріжжі, Запорізькому районі та загалом по всій Україні. Тут можна знайти алкогольні напої на будь-який смак: від кріплених вин до ігристих та вермутів. Також для презенту можна обрати алкоголь у подарунковій упаковці.

Команда ретельно відбирає кожну позицію, відвідуючи виробництва та виноробні по всьому світу. Усі товари проходять контроль якості, а магазини працюють за ліцензією.

«Ми приділяємо максимальну увагу продукції. Це не просто порожні слова — компанія вкладає значні ресурси в дослідження та перемовини, щоб переконатися, що кожен напій відповідає найвищим стандартам. Завдяки цьому підходу компанія завоювала довіру та визнання споживачів у всій країні.  "Вина Світу" своєю працею намагається  донести до людей культуру споживання алкогольних напоїв, при цьому надаючи  можливість купляти якісний алкоголь за доступними цінами», - пояснюють в команді мережі «Вина Світу»

Група компаній YABLUKA


Група компаній YABLUKA, що представлена в місті Запоріжжі брендами: мережею магазинів техніки YABLUKA, сервісні центри YABLUKA Service, пляжно-розважальний комплекс "Pool and Beach", гастробар «SENATOR», ресторани Jobs Cafe. Група продовжує сплачувати податки у Запоріжжі та розвивається, активно збільшує кількість магазинів в мережі.

Мережа магазинів YABLUKA –  одна з найбільших роздрібних мереж магазинів техніки Apple в Україні. Свою роботу вони розпочали в далекому 2009 році з невеликої торгової точки у запорізькому ТЦ "Україна". На той момент про техніку Apple взагалі мало хто знав. Бренд розвивався поступово, пропонуючи покупцям оригінальну продукцію Apple та аксесуари до неї.

Jobs Cafe - з початку повномасштабного вторгнення на базі ресторану на волонтерських засадах готували обіди для військових протягом 3 місяців, надавали допомогу з гігієною та харчуванням для діток.

Пляжно-розважальний комплекс "Pool and Beach" - Комплекс побудували у 2020 році на занедбаній ділянці поблизу Набережної магістралі. Тепер же це місце відоме своїми великими відкритими басейнами, серед яких найбільший у Запоріжжі. 

У "Pool and Beach" є відкрита ковзанка, що працює взимку, окремі бунгало, джакузі з підігрівом, водний комплекс з гірками, ресторан, зона фудкорт, дитячий майданчик, дитячий табір.

Також на території комплексу є приватні котеджі з терасами та зонами для барбекю. Комплекс проводить різноманітні заходи та акції, включаючи безкоштовне відвідування басейнів для дітей ВПО та малечі, що позбавлена батьківської опіки.

Новий гастрономічний заклад SENATOR - Влітку 2024 року справжнім сюрпризом стала поява нового гастробару «SENATOR» в самому серці Запоріжжя – на перетині проспекту Марії Примаченко (раніше Маяковського) та проспекту Соборного Переосмислений заклад відкрився на місці ресторану «Аристократ» і одразу же захопив увагу гурманів, а також усіх, хто любить і цінує комфорт та затишок сучасного міста. Оновлений інтер’єр великої літньої тераси з улюбленими колонами у грецькому стилі, благоустрій, прекрасний сервіс і дуже смачна і вишукана кухня.

Віддані Запоріжжю: які місцеві бізнеси є найбільшими інвесторами міста, фото-35
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Яблуко #Euro5 #Клініка Святого Миколая #Вина Світу #Sensar #бізнеси #група компаній
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...