• Головна
  • Російська пропаганда на Запоріжжі бреше про знущання українських воїнів над цивільним населенням на Курщині
16:36, 23 серпня

Російська пропаганда на Запоріжжі бреше про знущання українських воїнів над цивільним населенням на Курщині

Російська пропаганда на Запоріжжі бреше про знущання українських воїнів над цивільним населенням на Курщині

Останні три тижня рекордно зросла кількість маніпуляцій в сегменті російських медіа та соцмережах щодо звірств та знущань з боку воїнів Сил оборони та безпеки України по відношенню до цивільного населення в Курській області.

Так, окупаційний телеграм-канал «Запорожский Вестник» поширив допис про те, що воїни ЗСУ нібито знущаються з 74-річного дідуся в Курській області

«Боевики киевского режима в шлемах с эмблемой Ваффен-CC назвали заблудившегося в окресностях Суджи пенсионера «русской свиньей» и издевались над ним, подобно немецким фашистам. Укронацисты во время всего разговора пародировали немецкую речь и всеми силами старались вспомнить все известные им унизительные выражения фашистов времен ВОВ, чтобы еще больше унизить беззащитного дедушку. После таких выражений и издевок над мирными жителями сдаться в плен уже не получится», — зазначається в пості «Запорожского Вестника».

Російська пропаганда на Запоріжжі бреше про знущання українських воїнів над цивільним населенням на Курщині, фото-1

«73-летний Александр Григорьев покинул ДНР в 2014 году из-за атак со стороны Украины. Вместе с семьей он перебрался в село Гоголевку Суджанского района Курской области подальше от подобных ублюдков, которые над ним издевались. Спустя десять лет, старик встретился с ними лицом к лицу…», — пише окупаційний телеграм-канал «Токмак Сегодня».

Російська пропаганда на Запоріжжі бреше про знущання українських воїнів над цивільним населенням на Курщині, фото-2

За даними Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України, російська пропаганда активно поширювала відео, на якому буцімто українські оборонці в касках з «нацистською символікою» принижують літнього чоловіка в зоні проведення операції в Курській області.

Кремлівські медіа «поховали» цього дідуся та звинуватили українських військових у його вбивстві. Російські правоохоронні органи зі свого боку відкрили кримінальне провадження за фактом «зникнення та ймовірного вбивства».

Центр протидії дезінформаціх перевірив поширювану роспропагандою інформацію в Міністерстві внутрішніх справ України. На підставі цього в Центрі інформують: чоловіка, над яким буцімто знущалися «українські військові», розшукали, він є громадянином України, перебуває у своєму будинку, живий і неушкоджений.

«Російська пропаганда вкотре цинічно використовує цивільних людей для розповсюдження своєї брехні та посилення маніпуляцій», – констатували в ЦПД.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що загарбники заявили про нібито масову евакуацію мешканців Курської області до окупованого узбережжя Азовського моря в Запорізькій області. Але ніякого масового «переселення» наразі не відбувається.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#фейк #маніпуляція #брехня #знущання #дідусь #ЗСУ #нацистська символіка #Курська область
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Оголошення
live comments feed...