• Головна
  • Нідерланди зголосилися допомагати Запорізькій області з будівництвом укриттів та енергообладнанням
16:30, 2 вересня

Нідерланди зголосилися допомагати Запорізькій області з будівництвом укриттів та енергообладнанням

Нідерланди зголосилися допомагати Запорізькій області з будівництвом укриттів та енергообладнанням

Прем'єр-міністр Нідерландів Дік Схоф з робочим візитом прибув до Запоріжжя, де відбулися перемовини між Україною та Нідерландами в частині гуманітарної підтримки, допомозі Запорізькій області з забезпеченням населення укриттями та енергонезалежністю.

Про це повідомляє 061 з брифінгу Зеленського та Схофа у Запоріжжі.

«Сьогодні я попросив пана прем'єр-міністра, щоб Нідерланди взяли патронат над нашою Запорізькою областю. Щодо саме гуманітарних потреб - школи, бомбосховища, енергетика, укриття. Це для нас важливо. І у нас є кілька прикладів з нашими партнерами в інших областях. Це дійсно працююча модель», - повідомив Зеленський.

Нідерланди – одна з країн-лідерів оборонної коаліції з підтримки України в частині постачання озброєння, протиповітряної оборони, винищувачів F-16.

«На перемовинах з паном прем'єр-міністром ми говорили сьогодні, зокрема, про те, як збільшити захист від російського терору, наблизити справедливий мир. Ключові речі – це ППО, постачання Patriot, ракет, збільшення нашого флоту F-16. З цього приводу в нас вже є ідеї. Також обговорили оборонні пакети для України, снаряди, техніку, санкції проти Росії. Все те, що не дозволяє Росії відкривати нові фронти для України. Обговорили ми й конкретні потреби в будівництві укриттів, зокрема, в школах, потребу у безпечному транспорті. Обговорювали цю велику кількість дефіциту автобусів для наших дітей і інші речі, які ми потребуємо для нашої стійкості», - зазначив Володимир Зеленський.

Окремою темою для обговорення стали наслідки атак по енергооб’єктам України та потреба в обладнанні для енергосистеми України.

Відомо, що прем'єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв матеріальну підтримку в майже 200 мільйонів євро на енергетичне обладнання, а також обладнання для розмінування, психологічну та медичну допомогу.

"Тут, у Запоріжжі розумієш усі масштаби жорстокості Росії. Те, що вони роблять за декілька десятків кілометрів на лінії фронту - це не гуманно та кримінально. Я захоплююсь та поважаю тих, хто захищає свою землю. Ми продовживо підтримувати Україну різними способами - військова допомога, медична, гуманітарна. Ми сьогодні говорили з учнями та вчителями підземної школи у Запоріжжі. У Нідерландах важко навіть осягнути, що діти змушені навчатися в таких умовах через війну. Але і діти, і вчителі знаходять способи боротися з цими викликами. Це має ще більше зблизити союзників України. Нідерданди надають новий пакет допомоги у 200 мільйонів євро. 80% з цієї суми піде на енергетичне обладнання. Україна має мати можливість захищатися. Саме тому Нідерланди надаватимуть мілітарну допомогу. Україна може розраховувати на нашу допомогу. Ніколи не буде нормою відвідувати школи в підземеллі, жити в холоді через розбомблені ТЕС, жити в умовах постійних атак. Люди у Запоріжжі та у всій Україні мають право на гідне життя", - зазначив Дік Схоф.

Нідерланди зголосилися допомагати Запорізькій області з будівництвом укриттів та енергообладнанням , фото-7

Додатково Нідерланди зауважили, що продовжать надавати військову допомогу Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Нідерланди #Запорізька область #підтримка #допомога
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...