• Головна
  • В Гуляйполі відновили пам’ятник Нестору Махну, - подробиці
15:32, 11 вересня

В Гуляйполі відновили пам’ятник Нестору Махну, - подробиці

Пам’ятник Нестору Махну, який був пошкоджений в результаті ворожого обстрілу в травні, відновили. 

Про це повідомив міський голова Гуляйполя Сергій Ярмак. 

Памʼятник встановлено в центрі міста і він вважається неофіційним символом міста.

На сторінці громади зазначено, що це є подарунком до Дня міста. 

"Символ волі знову в Гуляйполі... За дорученням начальника МВА Сергія Ярмака, відділ культури і туризму Гуляйпільської міської ради почав пошук скульптора, оскільки автор першого пам'ятника В.І. Дубінін покинув цей світ ще перед війною. Шукали людину, яка б мала досвід роботи з бетоном. За відгуками і світлинами зацікавилися роботами скульптора з Києва Олександра Березовчука", - йдеться в коментарі. 

Олександр погодився допомогти. Творчий процес тривав більше місяця.

"Спочатку автор виліпив голову нашого Батька з глини, далі підготував формовку, вилив виріб з гіпсу, а вже потім з бетону. На питання: «Що ми винні?» Однозначно відповів: «Нічого». Не взяв грошей ні за матеріали, ні за роботу. Обличчя Махна скульптор ліпив, опираючись на документальні фото, працював над дотриманням пропорцій. І ось, змужнілий та суворий погляд Нестора Івановича знову відродився. Потім був відповідальний процес реставрації. Зварювальні роботи, встановлення голови, фарбування пам’ятника виконали працівники комунальних підприємств міста", - йдеться в дописі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Махно #Гуляйполе #пам'ятник
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Прифронтові громади - це, на жаль, про більшість населенних пунктів Запорізької області, які залишились на підконтрольній Україні території і які щодня потерпають від атак рф. Тут ми розповідаємо про життя прифронтових міст, сіл та селищ, про те, як виживають ті, хто не може залишити домівку.
Оголошення
live comments feed...