• Головна
  • Ветеранів війни чекають та підтримують: історія захисника-металурга з Запоріжжя Валентина Міхова
Новини компаній
17:00, 11 вересня

Ветеранів війни чекають та підтримують: історія захисника-металурга з Запоріжжя Валентина Міхова

Новини компаній

Про шлях повернення до цивільного життя – розказав захисник-металург з Запоріжжя

Валентин Міхов, майстер дільниці вдування пиловугільного палива доменного цеху Запоріжсталі, – досвідчений виробничник, близько 12 років присвятив роботі на комбінаті. Починав роботу на підприємстві машиністом конвеєра. З 25 лютого 2022 року чоловік добровольцем став на захист України.

Ветеранів війни чекають та підтримують: історія захисника-металурга з Запоріжжя Валентина Міхова, фото-1

«На той час у мене вже було троє дітей, я мав всі законні підстави для відстрочки та виїзду за кордон. Але хіба я міг? Коли ворог підступно атакує, вбиває мирних українців, руйнує долі людей, рівняє з землею наші міста, стрімко наближається до домівок – я не міг стояти осторонь. Забезпечив родину усім необхідним, швидко облаштував їм укриття та забезпечив продовольчими запасами, і пішов до центру комплектування», – згадує Валентин.

Разом з побратимами Валентин виконував бойові завдання у складі стрілецького батальйону на Авдіївському та Оріхівському напрямках. За словами захисника, неабияку підтримку під час служби він відчував від рідного колективу.

Ветеранів війни чекають та підтримують: історія захисника-металурга з Запоріжжя Валентина Міхова, фото-2

«Ми постійно були на зв’язку, наскільки це було можливо. Ділився своїми фронтовими буднями, а вони мені розповідали, як живе Запоріжсталь, як вони працюють. Це дуже підтримувало, давало мені сили робити те, що маю, давало віру в те, що я повернуся на роботу», - каже захисник.

Допомагали колеги не лише словом, а й ділом – передавали амуніцію, різне приладдя, яке було потрібне, смаколики, теплі речі та багато іншого.

Металург понад рік боронив Україну на передовій. А зараз він, після демобілізації за сімейними обставинами – знову у колективі металургів, продовжує підтримувати комбінат та економіку України. Запоріжсталь допоміг адаптуватися до цивільного життя, тут працюють програми підтримки співробітників, що мають бойовий досвід.

Ветеранів війни чекають та підтримують: історія захисника-металурга з Запоріжжя Валентина Міхова, фото-3

«Звісно, знадобився деякий час, щоб повернутися до роботи. Комбінат дав мені час на невелику реабілітацію, а згодом я вийшов вже на робочі зміни. Перечитав інструкції, оновив свої навички, згадав деякі забуті знання – і приступив до роботи. І я дуже радий знову бути серед рідних колег, які стали для мене другою родиною. Радий бути там, де на мене чекали», - зазначив запоріжсталівець.

Запоріжсталь та інші підприємства Групи Метінвест сьогодні є активними учасниками процесу підтримки та реінтеграції ветеранів, адже велика кількість працівників з підприємств групи мобілізована до лав ЗСУ, а частина з них вже повертається з війська. Основне завдання у цьому напрямі – повернути людей, допомогти їм з адаптацією, та сприяти розвитку ветеранського бізнесу.

До роботи на комбінаті «Запоріжсталь» після повернення з фронту стали близько 200 ветеранів. Для їх комфортної адаптації на підприємстві діють програми з психологічної підтримки, фізичної реабілітації та оздоровлення, юридичні консультації тощо.

Ветеранів війни чекають та підтримують: історія захисника-металурга з Запоріжжя Валентина Міхова, фото-4

Співробітники з бойовим досвідом по поверненню на підприємство можуть пройти навчання чи перекваліфікацію. Також підготовку до зустрічі героїв проходять і колективи – для них розроблені спеціальний відеокурс зі взаємодії. У майбутньому планується створення ветеранських спільнот для комфортнішої адаптації до нового життя.

Також ми писали, що у Запоріжжі триває проєкт з реабілітації ветеранів «Вільні хвилі», започаткований олімпійським призером Денисом Силантьєвим. Наразі у ветеранів та військовослужбовців з Запоріжжя є можливість долучитися до участі у ньому. Пілотний проєкт триватиме три місяці та на першому етапі охопить 100 учасників. Зазначимо, що усі заняття – абсолютно безкоштовні для кожного ветерана чи військовослужбовця. Більше інформації щодо запису на тренування з плавання за телефоном +380 73 444 19 27.

Фінансову підтримку проєкту «Вільні хвилі» у Запоріжжі забезпечує компанія Метінвест в координації з комбінатом «Запоріжсталь» та ГО «Запоріжжя. Платформа Спільних Дій».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Група Метінвест #Запоріжсталь #Ветерани #Вільні хвилі #Запорожье. Платформа Спільних Дій
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...