• Головна
  • Історія захисника, який проходить реабілітацію після важкого поранення та отримав квартиру у Запоріжжі, - ФОТОРЕПОРТАЖ
19:22, 31 серпня

Історія захисника, який проходить реабілітацію після важкого поранення та отримав квартиру у Запоріжжі, - ФОТОРЕПОРТАЖ

36-річний капітан поліції Олег Булгаков захищає країну з 2014 року, у 2023 році на Запорізькому напрямку його було важко поранено – він втратив ногу і наразі проходить реабілітацію.

Олег служить в поліції з 2009 року, з 2014 року – став на захист країни. Він був на Торецькому, Краматорському напрямках, під Слов’янськом.

Повномасштабне вторгнення зустрів, захищаючи Запорізький напрямок. Олег служив командиром мінометного розрахунку та був у складі груп антидронової підтримки батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Запорізькій області, які працюють на лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями Запорізької області.

15 листопада 2023 року з метою здійснення вогневої підтримки Сил оборони, у складі мінометного розрахунку боєць виїхав до переднього краю оборони. 

Під час виконання бойового розпорядження на території Оріхівської територіальної громади Пологівського району Запорізької області в районі населених пунктів Новоданилівка та Нестерянка під час моніторинг-розвідки позицій окупаційних військ, на лінії бойового зіткнення він виявив спостережні пункти, фортифікаційні споруди та особовий склад військ рф. Завдяки отриманим координатам, мінометним розрахунком батальйону поліції особливого призначення ГУНП було нанесено прицільне ураження виявлених цілей, з прямим влучанням та детонацією боєкомплекту. 

- Під час виїзду з позицій наїхали на міну. Так трапилось, що більше за всіх постраждав я, а з хлопцями все гаразд. В мене поранення ніг, рук, плеча, лівого ока. Тут, - Олег показує на ліву нижню кінцівку, - ампутація ноги вище коліна, там - стопи. Зараз відновлююсь, намагаюсь стати на ноги.

В цей же день під час здійснення антидронового прикриття вогневих позицій, під чітким керівництвом поліцейського в районі с. Новоданилівка було знешкоджено 2 ворожих дрони, які виконували розвідувальну функцію по виявленню місць дислокації Збройних Сил України та нанесенню їм бойових уражень.

Чоловік наразі опановує учбові протези, основні ще виготовляють.

- Коли вдягнули протез, сказали стояти і тримати рівновагу, а він одразу пішов, йому хотілось йти. Потім тиждень не вдягали протез, бо понатирав собі все, - згадує Катерина.

Днями, з дружиною Катериною Олег отримав ключі та ордер від власної квартири в Запоріжжі.

Квартира знаходиться на першому поверсі гуртожитку. Це приміщення нежитлового фонду, його перевели в житловий, зробили ремонт за рахунок коштів місцевого бюджету, обладнали пандусом. Загальна площа квартири складає 48 кв.м, з яких житлова – 24. В ній дві кімнати, кухня, санвузол. Про виділення квартири для поліцейського перед міською радою клопотало Головне управління Нацполіції в Запорізькій області.

Олег іде до власної квартири на милицях. До цього він користувався кріслом колісним, а пару тижнів тому почав робити перші кроки на протезах. Поруч з ним дружина Катерина, саме вона відчиняє двері і вони разом заходять до свого житла. Кажуть, будуть переїжджати в найближчий час, бо в Запоріжжі живуть в орендованій квартирі. Будинок родини залишився у Василівському районі в окупації.

- Ми знімаємо квартиру на 9 поверсі, це дуже незручно, бо коли немає світла доводиться чекати коли його дадуть, щоб потрапити до квартири на ліфті, - каже Катерина.

Разом вони вже багато років, а одружились в 2020. Катерина завжди хвилювалась за Олега під час його служби. Після поранення була поруч із ним в реанімації, в лікарнях, підтримує протягом процесу реабілітації. Вона каже, що Олег ніколи не падає духом.

На питання про плани на майбутнє військовий відповів:

- Скоріше навчитись ходити. Це тільки другий тиждень (на милицях – ред.), тому більш-менш розходжуюсь. Ну і дітей народить.

За словами секретарки Запорізької міської ради Регіни Харченко, з початку повномасштабного вторгнення в Запоріжжі вже 10 об’єктів нежитлової нерухомості переоблаштували і передали захисникам.

- Ми зрозуміли, що такий нежитловий фонд на перших поверхах дуже актуальний для адаптації для людей з інвалідністю, для маломобільних людей. Тому почали працювати з цим приміщенням і не тільки з цим, а і взагалі все, що є в комунальній власності нежитлового сектору на перших поверхах, де можливо облаштувати пандус або якісь зручності для входу і виходу – акцентувала Харченко.

Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#захисник #поліцейський #квартира #житло #поранення
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
В этой спецтеме мы будем рассказывать о профессиях, то есть ремеслах. Это рубрика для того, чтобы показать сложность, важность, возможно, уникальность профессиий. Среди нас много интересных людей, о них важно и нужно знать.
Оголошення
live comments feed...