• Головна
  • Як працює перший підземний шпиталь Метінвесту на фронті – відео
Новини компаній
11:00, 14 вересня

Як працює перший підземний шпиталь Метінвесту на фронті – відео

Новини компаній

Перший в Україні підземний стабілізаційний пункт власним коштом побудував Метінвест неподалік лінії фронту

Підземний шпиталь на одному з найгарячіших напрямків фронту побудував власним коштом Метінвест. Про це компанія заявила 3 вересня, а сьогодні в мережі показали відео – як працює шпиталь на лінії фронту.

Базою для стабілізаційного пункту стали сталеві бункери, модернізовані та конструктивно змінені згідно з потребами військових медиків. Сталь для його виробництва виготовлена на Запоріжсталі.

Як працює перший підземний шпиталь Метінвесту на фронті – відео, фото-1

У сталевих капсулах на глибині 6 метрів облаштували операційні, реанімаційні модулі та кімнати відпочинку. Тут щоденно надають оперативну та якісну допомогу пораненим в безпечних умовах, адже в медиків — кожна хвилина на рахунку.

У підземному шпиталі усе продумано до дрібниць, і відповідає стандарту НАТО. Власні інвестиції Метінвесту в побудову сталевого підземного шпиталю та його комплектацію обладнанням становлять понад 20 млн грн.

Метінвест укомплектував шпиталь кисневими концентраторами, апаратом ШВЛ, кардіомоніторами, дефібриляторами, операційним устаткуванням та освітленням, стерилізаторами, системами обігріву пацієнта, медичними меблями тощо на загальну суму понад 7 млн грн.

Як працює перший підземний шпиталь Метінвесту на фронті – відео, фото-2

“Ми співпрацювали з військовим шпиталем, з командуванням медичних сил і вони нас консультували як і що потрібно робити, тому що у нас не було досвіду побудови подібних об’єктів. Ми чітко розуміли, що є певні вимоги, які потрібно виконувати для того, щоби відповідати медичним стандартам”, - поділився операційний директор Групи Метінвест Олександр Мироненко.

Як працює перший в Україні підземний шпиталь поблизу лінії фронту показали на ютуб-каналі Запоріжсталі:

Нагадаємо, що загалом від початку повномасштабного вторгнення Метінвест спрямував на допомогу Україні та її громадянам 7,5 млрд грн, з яких 4 млрд грн – на потреби армії в межах мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова. Компанія виробляє велику кількість виробів, які передають для потреб армії. Окрім бункерів-«криївок», серед них – протимінні трали, захисні екрани для протидії FPV-дронам, «ловці ланцетів», пластини для амуніції та броня для захисту фронтових автівок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Група Метінвест #Запоріжсталь #підземний шпиталь
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...