• Головна
  • В Запоріжжі демонтують незаконно встановлені МАФи біля скверу Тарасова
10:11, Сьогодні

В Запоріжжі демонтують незаконно встановлені МАФи біля скверу Тарасова

В Запоріжжі демонтують незаконно встановлені МАФи біля скверу Тарасова

19 вересня комунальні служби розпочали демонтаж декількох МАФів, які розташовані на вході до скверу Дениса Тарасова зі сторони зачиненого кафе «Наутілус».

Про це повідомили в Запорізькій міській раді.

Декілька кіосків біля скверу Дениса Тарасова встановили в травні 2024 року. 4 червня виконком Запорізької міської ради прийняв рішення (№ 370/13-№370/22) про демонтаж МАФів на пр. Соборному, 184 на підставі відсутності дозвільних документів. Власники кіосків звернулись до суду, який призупинив дію рішень виконкому. Надалі вже апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції.

- Після скасування апеляційним судом рішення першої інстанції про призупинення дії рішень виконкому, роботи з демонтажу, згідно з законодавством було розпочато. Цільове призначення земельної ділянки не дозволяє розміщувати на ній тимчасові споруди. Документів на розміщення тимчасових споруд власники не надали, - повідомили в міській раді.

Відповідно до земельного кадастру цільовим призначенням вказаної земельної ділянки є будівництво та обслуговування об'єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування.

Ділянка землі, на якій розташовані МАФи, знаходиться в оренді у подружжя Леоніда та Тетяни Цвєлих.

- А хто власники? Це орендарі землі, на якій стоїть кафе Наутілус (чи принаймні його залишки). Куточок на перетині Соборного і Зайцева - він не кальцевський, його орендарями вже багато років є подружжя Цвєлих, Леонід і Тетяна. Кафе не працює, то й вони вирішили заробити на землі, поставивши там кіосків, - пише Запорізький центр розслідувань.

Як раніше писав 061, Верховна Рада перейменувала 13 населених пунктів в Запорізькій області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кіоск #МАф #демонтаж
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...