• Головна
  • У Запоріжжі СБУ затримала колишнього строковика, який шпигував для окупантів
11:34, Сьогодні

У Запоріжжі СБУ затримала колишнього строковика, який шпигував для окупантів

Звільненого у запас строковика завербувала військова розвідка росіян для збору інформації про Сили оборони у Запорізькій області. 

Про це повідомляє СБУ, передає 061. 

Контррозвідка СБУ викрила 22-річного чоловіка на співпраці зі спецслужбами країни-агресора. Військова розвідка рф звернула увагу на затриманого через батьків, які проживають на тимчасово окупованих територіях Запорізької області і співпрацюють з загарбниками. У травні чоловіка звільнили у запас зі строкової служби і він оселився у Запоріжжі. Колишнього строковика дистанційно завербував  співробітник 316-го розвідцентру головного управління генштабу збройних сил рф.

Спочатку російські спецслужби попросили передати координати бойових підрозділів та логістичних складів військової частини, в якій колишній строковик проходив службу. Згодом за завданням російських спецслужб зрадник почав приховано фіксувати локації підрозділів ЗСУ та мостів, якими вони рухаються у напрямку передової. Під час дорозвідки одного з військових об’єктів контррозвідка СБУ затримала чоловіка. 

“Ворог планував використати агентурну інформацію для підготовки ударів по Силах оборони з використанням керованих авіабомб, дронів-камікадзе та важкої артилерії”, - зазначили у СБУ. 

Наразі затриманий перебуває під вартою. Оголошена підозра за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) ККУ.

Раніше 061 повідомляв, що колишнього керівника запорізького комунального підприємства судитимуть за розтрату майже півмільйона гривень.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#строковик #державна зрада #Запоріжжя #СБУ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...