• Головна
  • Повний погром: що кажуть очевидці авіаудару по Запоріжжю
13:08, Сьогодні

Повний погром: що кажуть очевидці авіаудару по Запоріжжю

22 вересня близько 23-ї години ворог наніс три авіаудари по цивільним об’єктам в центрі Запоріжжя. Точний тип снаряду буде відомий після проведення експертизи. Внаслідок ворожої атаки 17 осіб постраждали, четверо з них госпіталізовані. Пошкоджені 35 багатоповерхових будинків, в яких вибито вікна, балкони, двері.

Кореспонденти 061 поспілкувались з очевидцями атаки.

Біля будинків місцеві жителі та комунальники прибирають розбите скло, вікна забивають OSB-плитами, люди отримують гуманітарну допомогу.

Володимир виносить скло з квартири своєї сестри. Приїхав допомагати їй прибирати наслідки прильоту.

- Вікна, двері, скло повибивало, позривало двері з петель навіть, у ванній кахлі позлітали, на кухні шафи настінні позлітали – повний погром, - каже чоловік.

Його сестра Світлана в момент обстрілу спала у ліжку біля вікна. Жінка показує свою спальню, засипану склом.

- Я спала, на мене впало вікно, скло, повна постіль скла, вибуховою хвилею шафу пересунуло. Вибух був сильний, в спальні все полетіло, на кухні, у ванній все попадало. Але я щаслива, що жива, - ділиться Світлана.

Повний погром: що кажуть очевидці авіаудару по Запоріжжю , фото-3

Біля іншого постраждалого будинку зустрічаємо пані Віру, яка отримала пошкодження вночі. Вона збиралась лягати спати в момент атаки, розбите вибуховою хвилею скло порізало жінці руку.

- Я була в спальні, йшла спати і почула що щось бахкає, скло полтетіло. В мене склом пошкодило руку, мені надали меддопомогу. В моїй квартирі страшно, сумніваюсь, що там буду жити, там все розбито, - розповіла Віра.

Жінка зібрала речі з розбитої квартири та планує жити у родичів. 

В сусідньому під’їзді Данило прибирає в квартирі своєї бабусі. Каже, що вона дивом залишилась живою – в неї лише кілька подряпин. Зараз жінка знаходиться у родичів, її квартиру сильно пошкоджено

- Вирвало шматок бетону разом з дверцятами балконними, повністю вибило вікно, рознесло скляну шафу, ми вже мішок скла винесли. Кішка пропала, не можемо знайти. Коли прийшов майстер подивитись, що можна зробити з вікнами, він почесав репу і сказав, що не знає що з цим робить, бо раму вирвало повністю, - каже Данило.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#будинок #допомога #авіаудар #атака #Запоріжжя
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
Прифронтові громади - це, на жаль, про більшість населенних пунктів Запорізької області, які залишились на підконтрольній Україні території і які щодня потерпають від атак рф. Тут ми розповідаємо про життя прифронтових міст, сіл та селищ, про те, як виживають ті, хто не може залишити домівку.
Оголошення
live comments feed...