• Головна
  • «Росіяни модернізували свої авіабомби»: речник УДА "Південь" розказав про нові загрози для Запоріжжя
16:53, Сьогодні

«Росіяни модернізували свої авіабомби»: речник УДА "Південь" розказав про нові загрози для Запоріжжя

«Росіяни модернізували свої авіабомби»: речник УДА "Південь" розказав про нові загрози для Запоріжжя

Російські військові застосовують нову тактику для обстрілу Запоріжжя, використовуючи модернізовані авіабомби, які здатні долати великі відстані

Про це розповів речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук в етері телеканалу Еспресо.

"Ворог почав використовувати КАБи вже безпосередньо по обласному центру. Це очікувана ситуація: росіяни модернізували свої авіабомби, відомі як ФАБи, оснастивши їх універсальним модулем планування і корекції (УМПК). Це дозволяє бомбам летіти до 80 км, що значно збільшує їхню дальність, " — пояснив Братчук.

Він наголосив, що, на відміну від крилатих ракет, збити ці кориговані авіабомби (КАБи) неможливо, тому жителі Запоріжжя повинні обов'язково реагувати на сигнали повітряної тривоги.

"Засоби, які можуть протидіяти сьогодні використанню ворогом саме КАБів, мають Сили оборони й вони діють відповідно. Працює, звичайно, і наша розвідка, а також спецпризначенці. Завдяки засобам вогневого ураження вони знищують склади, яких у ворога достатньо",  — підкреслив речник.

Братчук зазначив, що протидіяти цій загрозі можна тільки шляхом знищення літаків або військових об'єктів, де зберігаються ці бомби, і додав, що ця робота є складною, але надзвичайно важливою для безпеки українських міст.

"Те, чим можна сьогодні протидіяти, звичайно, це знищення носіїв авіабомб, — як я вже сказав, авіаційні бомби, на жаль, перехопити неможливо, а от носії - літаки - потрібно знищувати. Чи потрібно їх знищувати в повітрі — звичайно. Але мова йде про те, що перш за все це знищення буде на летовищах. Це знищення інфраструктури цих військових летовищ, і для цього Україні необхідні дозволи на використання далекобійної зброї", — додав він.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за фактом обстрілу Запоріжжя відкрито кримінальне провадження

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#КАБи #Запоріжжя #руйнування #ракети #модернізація #безпека
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...