• Головна
  • Бачимо – на нас стіни летять: що розповідають мешканці багатоповерхівки в Запоріжжі після авіаудару, - ФОТОРЕПОРТАЖ
13:36, Сьогодні

Бачимо – на нас стіни летять: що розповідають мешканці багатоповерхівки в Запоріжжі після авіаудару, - ФОТОРЕПОРТАЖ

Бачимо – на нас стіни летять: що розповідають мешканці багатоповерхівки в Запоріжжі після авіаудару, - ФОТОРЕПОРТАЖ

Сьогодні вранці російська армія завдала авіаудару по Запоріжжю. За даними ОВА, 13 ворожих КАБів поцілили по території Олександрівського, Шевченківського та Комунарського районів міста. Внаслідок авіаударів зруйновано 4-поверховий будинок в Олександрівському районі, 5 приватних будинків в Комунарському районі, пошкоджені десятки приватних будинків і 15 багатоповерхових; пошкоджено будівлю залізничного вокзалу, адміністративні будівлі підприємств і транспортну інфраструктуру в Шевченківському районі. Наразі відомо вже про 14 травмованих людей, двох місцевих жителів вдалось врятувати.

ОНОВЛЕНО: в ОВА повідомляють про 16 травмованих людей. 

Жителі чотириповерхового будинку в Олександрівському районі кажуть, що перший вибух почули близько 05:30, а потім був і другий авіаудар, який влучив по будівлі.

- Перший вибух був, а потім другий і вже конкретно в наш будинок влучило. Загорілись машини, почало вибухати все. Перекриття полетіло, двері – жах. В мене розсічення, крові було багато, але я від лікарні відмовилась, - згадує Галина Іванівна.

Внаслідок авіаудару в будинку зруйновано під’їзд. В одній зі зруйнованих квартир на другому поверсі мешкали подружжя Юлія та Олександр та їх син 14-річний Владислав. Хлопець розповідає, що його відкинуло вибуховою хвилею на вулицю і він одразу побіг шукати батьків. Батька знайшов, а мама опинилась під завалами. Її вдалось деблокувати.

- Я пам’ятаю тільки, що просто вилетів сюди і одразу побіг до батьків. Маму придавило, намагались самостійно дістати, але в нас сил не вистачало. Зараз вона в лікарні, сподіваюсь що все нормально, - каже Владислав.

За інформацією ОВА, стан жінки медики оцінюють як важкий.

Артем і Вероніка також жили на другому поверсі. Після другого вибуху вони опинились заблокованими у квартирі. На допомогу прийшли сусіди.

- Ми спали, після першого вибуху прокинулись і пішли в коридор. Ми бачимо, що стіни на нас летять. Ми швидко взяли сумку, якісь речі, почали шукати тварин, а вони забились кудись під ліжко. Найстрашніше те, що ти залишаєшся заблокованим і не можеш вийти. Хлопці нам допомагали, які просто стали один на одного на плечі. Так ми з чоловіком і собакою з другого поверху спускались, просто завдяки цим хлопцям ми спустились, - ділиться Вероніка.

Одразу після атаки Вероніка з Артемом знайшли свого собаку і разом з ним спустились на вулицю. А ось кішку Меган декілька годин не могли знайти. Один з рятувальників побачив її під завалами і виніс господарям. Артем каже, що їх квартира сильно пошкоджена, а автівка згоріла вщент.

Бачимо – на нас стіни летять: що розповідають мешканці багатоповерхівки в Запоріжжі після авіаудару, - ФОТОРЕПОРТАЖ, фото-16

Комунальні служби усувають наслідки авіаударів. Тим, чиє житло, непридатне для проживання, виплачуватимуть щомісячеу компенсацію у розмірі 10 тисяч гривень. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#авіаудар #Запоріжжя #будинок #атака
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
Прифронтові громади - це, на жаль, про більшість населенних пунктів Запорізької області, які залишились на підконтрольній Україні території і які щодня потерпають від атак рф. Тут ми розповідаємо про життя прифронтових міст, сіл та селищ, про те, як виживають ті, хто не може залишити домівку.
Оголошення
live comments feed...