• Головна
  • SkillBoost: програма прискореної перекваліфікації персоналу для підприємств Запорізького регіону
Новини компаній
11:00, Сьогодні

SkillBoost: програма прискореної перекваліфікації персоналу для підприємств Запорізького регіону

Новини компаній

Запорізька торгово-промислова палата починає реалізацію нового освітнього проєкту за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Основне завдання - підготовка робітничих кадрів для запорізьких підприємств за прискореними програмами. Допоможемо пошукачам роботи безкоштовно пройти навчання і опанувати нові для них робітничі професії, затребувані на ринку праці, а промисловим компаніям – оперативно забезпечити виробництво підготовленими фахівцями.

Для цього об’єднуємо зусилля з освітніми партнерами – професійно-технічними і вищими навчальними закладами, Національним агентством кваліфікацій, промисловими підприємствами Запоріжжя.

SkillBoost: програма прискореної перекваліфікації персоналу для підприємств Запорізького регіону, фото-1

Президент Запорізької ТПП Володимир Шамілов розповідає:

«Освітні послуги є одним із основних напрямів нашої діяльності. Вже понад 20-ти років працює навчальний центр Запорізької торгово-промислової палати, реалізуються навчальні курси та програми для підприємців, тренінги і вебінари за підтримки міжнародних програм.

Нещодавно ми розширили наші можливості, відкривши Кваліфікаційний центр, де можна підтвердити професійні навички, отримані за межами освітніх закладів, зокрема, на виробництві, під час курсів, тренінгів. Це особливо важливо в умовах війни – як можливість прискорити працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, ветеранів. Проєкт SkillBoost є логічним продовженням цієї роботи. Ми цінуємо нашу співпрацю з Програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України» і сподіваємось, що ця спільна ініціатива буде відчутною підтримкою як для учасників навчання, так і компаній, що отримають кваліфікованих працівників».

Першими ж заходами проєкту стануть сесії та тренінги для освітян. Завдяки участі у програмі навчальні заклади розроблять нові програми підготовки кадрів відповідно до актуальних вимог підприємств, а Кваліфікаційний центр Запорізької ТПП розширить перелік акредитованих спеціальностей.

П’ятірка професій проєкту

Після консультацій з представниками освіти та бізнесу вже обрано п’ять професій, які зможуть опанувати учасники проєкту:

  • електрогазозварник;
  • токар;
  • слюсар-ремонтник;
  • електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування;
  • кравець.

В освітніх програмах зможуть взяти участь понад 120 учасників. Половина з них - після успішного завершення підготовки - отримають робочі місця на запорізьких підприємствах.

Навчання для кожної з груп триватиме у середньому 2 місяці та включатиме теоретичні лекції, виробничу практику на робочих місцях та іспити в Кваліфікаційному центрі Запорізької ТПП. Підсумкова атестація стане офіційним підтвердженням набутих навичок.

«Проєкт сприятиме забезпеченню підприємств кадрами необхідної кваліфікації, підвищенню ефективності та конкурентоспроможності бізнесу, розвитку інновацій, допоможе перекваліфікуватися та знайти нову роботу тим, хто цього потребує. Така діяльність працює на підтримку і відновлення економіки регіону», - вважають фахівці Запорізької ТПП і запрошують запорізькі заклади освіти, підприємства долучатися до спільної роботи.

Разом – підтримаємо ринок праці та всіх його учасників!

Стежити за новинами і анонсами проєкту можна на сайті:

https://www.cci.zp.ua/category/novini/

Наші контакти:

Тел. +38 (061) 692-28-48, +38 (061) 224-69-47

E-mail: [email protected]

Довідково

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (Програма USAID КЕУ) підтримує український бізнес з метою підвищення конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Запорізька торгово-промислова палата #Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України»
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Останні новини
Оголошення
live comments feed...