• Головна
  • У Запоріжжі побудують дві фабрики-кухні для забезпечення харчування школярів
12:36, Сьогодні

У Запоріжжі побудують дві фабрики-кухні для забезпечення харчування школярів

У Запоріжжі побудують дві фабрики-кухні для забезпечення харчування школярів

В Запоріжжі планують побудувати 2 фабрики-кухні – сучасні заклади, де готуватимуть їжу для тисяч школярів. Можливість реалізації проєкту голова Запорізької ОДА Іван Федоров обговорив із делегацією Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Про це повідомляє пресслужба Запорізької ОВА, передає 061

«Наше завдання – дати можливість 60 тисячам учнів навчатися в офлайн-форматі. У зв’язку з цим необхідно забезпечити шкільне харчування для дітей. Для цього плануємо побудувати дві фабрики-кухні – підземну та звичайну», – зазначив голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

На фабриках-кухнях кваліфіковані спеціалісти готуватимуть їжу на сучасному обладнанні одразу для великої кількості закладів освіти. Проєкт, ініційований Першою Леді Оленою Зеленською, може забезпечити смачною і корисною їжею 30 тисяч школярів області, які навчаються офлайн.

«Ми готові надати допомогу у забезпеченні збалансованого шкільного харчування для 14 тисяч дітей молодшого шкільного віку в Запоріжжі і ще 1200 дітей молодшого шкільного віку в області», – зазначив голова програмного відділу офісу ВПП ООН у Дніпрі Йонас Лоссау.

ВПП ООН планує підтримувати шкільне харчування для понад 180 тис. дітей по всій Україні (з урахуванням шкіл в укриттях Харкова та Запоріжжя). Це стало можливим завдяки Програмі шкільного харчування у 2024-2025 навчальному році. Міжнародні партнери профінансують 30% вартості харчування учнів 1-4 класів у 16 регіонах України, включаючи Запоріжжя.

Нагадаємо, що з 2 жовтня перші 10 шкіл забезпечення харчуванням для дітей початкової школи, пізніше 71 школа буде забезпечена ланч-боксами для учнів 1-4 класів протягом цього навчального року. Половину вартості від витрат на шкільне харчування сплачує Всесвітня продовольча програма.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#фабрика-кухня #їжа #школи #харчування #обіди #діти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...