• Головна
  • Суд виправдав стажера Запорізької ОДА, якого звинувачували у зриві будівництва оборонних споруд
16:52, Сьогодні

Суд виправдав стажера Запорізької ОДА, якого звинувачували у зриві будівництва оборонних споруд

Суд виправдав стажера Запорізької ОДА, якого звинувачували у зриві будівництва оборонних споруд

Колишнього стажера на посаду заступника голови Запорізької облдержадміністрації виправдали у справі зі зловживанням службовим становищем, підробкою документів задля отримання неправомірної вигоди та підбуренні до бездіяльності при будівництві оборонних споруд в зоні АТО.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061

Підряд вартістю 55 млн грн на будівництво оборонних споруд в зоні АТО у квітні 2015 року отримало ТОВ “Південспецбуд”. Тендер Запорізькою ОДА було проведено за безконкурсною переговорною процедурою.

Вже у липні 2015-го року Рада національної безпеки й оборони заявила про неналежне будівництво оборонних рубежів на ділянці, закріпленій за Запорізькою ОДА, і пообіцяла притягти винних до відповідальності. Згідно з матеріалами справи, до офіційних документів були внесені неправдиві відомості щодо обсягу виконаних ТОВ «Південспецбуд» будівельних робіт станом на червень 2015 року на загальну суму 11,6 мільйона гривень

Як встановило досудове слідство, відповідав за цей напрямок в той період часу стажер на посаду заступника голови Запорізької облдержадміністрації. Відомо, що у березні 2015 року стажування на посаду заступника голови ОДА розпочав Олексій Литвин. І він же припинив стажування у липні 2015 року без затвердження на посаду заступника голови ОДА.

Прокурори стверджували, що Литвин зіграв ключову роль у підготовці фальшивих документів для укладання недостовірних актів приймання робіт.

Однак, під час судового розгляду захист зміг довести, що 30 червня 2015 року обвинувачений не перебував у будівлі ОДА. Це підтверджували як свідки, так і аналіз телефонних даних. Витребувані у мобільного оператора Київстар відомості підтвердили, що телефон стажера-заступника не був у зоні дії станцій, які могли обслуговувати будівлю ОДА у зазначений день.

Цікавим фактом є відсутність потерпілих у справі. Хоча обвинувачення стверджувало про завдану матеріальну шкоду на суму понад 11 мільйонів гривень, Запорізька ОДА не подала заяву про наявність збитків. Ба більше, під час судового розгляду жоден із ключових свідків сторони обвинувачення не з'явився для давання свідчень.

Суд дійшов висновку, що всі зібрані докази сторони обвинувачення не підтверджують участь Литвина у злочині. Зокрема, було відхилено результати психофізіологічного дослідження (поліграф), експертні висновки, а також лінгвістичну експертизу, надану стороною захисту, як неналежні або неприпустимі докази. Його було визнано невинуватим по всім статтям.

Олексій Литвин займав посаду заступника голови у 2011 році при керівництві Запорізькою облдержадміністрацією Борисом Петровим. Тоді ж очолив Запорізьку районну організацію Партії регіонів. Він наразі є головою наглядової ради ПрАТ “Запорiзький iнструментальний завод» та адвокатом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#влада #стажер #будівельні споруди #рубежі #АТО #гроші #корупція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...