• Головна
  • У Запоріжжі ветеранам війни пропонують безкоштовну реабілітацію у басейні: відгуки учасників проєкту «Вільні хвилі»
Новини компаній
11:00, Сьогодні

У Запоріжжі ветеранам війни пропонують безкоштовну реабілітацію у басейні: відгуки учасників проєкту «Вільні хвилі»

Новини компаній

Ветерани та військовослужбовці у Запоріжжі можуть пройти безплатну реабілітацію плаванням за авторською методикою Дениса Силантьєва за підтримки Групи Метінвест

У Запоріжжі ветерани війни продовжують безкоштовно займатися плаванням в межах реабілітаційної програми «Вільні хвилі». Її в липні цього року започаткував запорізький плавець та громадський діяч Денис Силантьєв.

У Запоріжжі ветеранам війни пропонують безкоштовну реабілітацію у басейні: відгуки учасників проєкту «Вільні хвилі», фото-1

Фінансову підтримку проєкту «Вільні хвилі» забезпечує Група Метінвест, яка у Запоріжжі представлена підприємствами: Запоріжсталь, Запоріжкокс, Запоріжвогнетрив та Запорізький ливарно-механічний завод. Координує проєкт ГО «Запоріжжя. Платформа Спільних Дій».

Один з учасників програми - Олександр Трюхан. Він долучився до лав ЗСУ на початку повномасштабної війни. Брав участь у літньому контрнаступі на Запорізькому напрямку у 2023-му році. Після отримання поранення Олександр був звільнений зі служби. Зараз він проходить програму з реабілітації у басейні в межах проєкту «Вільні хвилі» і каже, що відчуває користь від цих занять.

У Запоріжжі ветеранам війни пропонують безкоштовну реабілітацію у басейні: відгуки учасників проєкту «Вільні хвилі», фото-2

«В мене було дуже багато контузій, защемлені спинномозкові нерви. Після поранень я цілий рік не відчував покращення. Наразі в мене тільки друге заняття в басейні, сподіваюся, мені ставатиме легше. Вважаю, що цей проєкт потрібно продовжувати, щоб було більше для військових таких реабілітаційних центрів, щоб цим займалися», - каже Олександр.

Заняття для ветеранів війни в межах проєкту «Вільні хвилі» проводять тричі на тиждень. Тренер з плавання Сергій Проняєв каже, кожний потребує індивідуальної програми в залежності від поранення. Для Олександра Трюхана її також розробили.

У Запоріжжі ветеранам війни пропонують безкоштовну реабілітацію у басейні: відгуки учасників проєкту «Вільні хвилі», фото-3

«В Олександра є проблема з ногою та зі спиною. Йому дуже складно сидіти, дуже складно повертатись, дуже складно ходити, тому на воді ми зараз просто ходимо та долаємо товщу води. Звертаємо увагу на дихання, стараємося покласти його на воду, щоб він зробив якісь повороти, зробив рух, опір, тобто все це вода зчитуватиме, і я думаю, людині незабаром буде набагато легше», - каже Сергій Проняєв.

Олександр каже: хоче продовжувати заняття і сподівається, що проєктів на кшталт «Вільні хвилі» буде більше - аби ветерани не відчували себе покинутими.

«Ми там, на фронті, сам на сам з ворогом, і коли ти знаєш, що тобі допоможуть відновити своє здоров’я, не залишать — така підтримка дуже важлива. Мені тяжко, але я справляюся. А є хлопці, яким набагато важче, і для них це ще важливіше», - поділився Олександр.

У Запоріжжі ветеранам війни пропонують безкоштовну реабілітацію у басейні: відгуки учасників проєкту «Вільні хвилі», фото-4

У ветеранів та військовослужбовців із Запоріжжя є можливість долучитися до участі у проєкті.

Усі заняття – безкоштовні. Отримати більше інформації та записатися на тренування можна за телефоном 073 444 19 27.

Зазначимо, що крім Запоріжжя восени проєкт «Вільні хвилі» поширився ще й на Кривий Ріг. Мінімальний курс реабілітації одного ветерана або ветеранки - 16 занять, що дорівнює місяцю відвідування басейну. Завдяки цьому у військових і ветеранів поліпшується стан м’язів, сон, кровообіг організму, витривалість і працездатність, запевняють фахівці реабілітологи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Група Метінвест #Запоріжсталь #Проєкт «Вільні хвилі»
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...