• Головна
  • Споживчий кредит у банку чи онлайн-позика в МФО: що краще
Новини компаній
13:00, Сьогодні

Споживчий кредит у банку чи онлайн-позика в МФО: що краще

Новини компаній

У житті більшості українців хоча б раз траплялася ситуація, коли терміново потрібні гроші на дорогу річ, оплату навчання чи лікування. Що робити, коли власних заощаджень не вистачає, а позичити необхідну суму немає в кого? У таких випадках виходом може стати оформлення кредиту в банку чи позики в мікрофінансовій організації. З’ясуймо, який варіант є кращим і куди звертатися у разі виникнення нагальної потреби в коштах.

Споживчий кредит у банку чи онлайн-позика в МФО: що краще, фото-1

Плюси та мінуси кредиту в банку

З погляду вартості кредитних коштів позика в банку є найкращим вибором. Позичальники мають можливість отримати досить велику суму — до кількох сотень тисяч гривень на строк від кількох місяців до 1–3 років. Переплата за відсотками в рази менша, ніж у разі виплати мікрокредиту.

Отримати в борг гроші від банківської установи можливо двома способами:

  • готівкою;
  • на кредитну картку.

Перший варіант потребує особистого відвідування відділення установи. Крім того, під час надання позики банки перевіряють кредитну історію, запитують довідку з місця роботи та підтвердження наявності інших доходів, якщо вони є. На схвалення заявки можна чекати впродовж кількох днів.

Оформити кредитну картку — реальну чи віртуальну — значно простіше. Втім, якщо ви не є давнім клієнтом банку, розраховувати на великий кредитний ліміт не варто. Щоб його збільшити, потрібно знову ж таки подавати заявку та очікувати на відповідь. 

Переваги та недоліки мікропозики

Кредити в МФО доступні позичальникам з різним рівнем доходів, зокрема:

  • людям, котрі тимчасово не працюють, матусям у декреті, студентам і пенсіонерам;
  • громадянам з негативною кредитною історією, зокрема тим, що мають непогашені заборгованості.

Щоб оформити кредит на картку, позичальникові знадобиться лише паспорт та ідентифікаційний код. Жодного підтвердження наявності постійної роботи та рівня доходів не вимагається. Заявки подаються онлайн і схвалюються протягом 10–15 хвилин. Відсоток відмов у наданні кредитних коштів дуже незначний.

Мікрофінансові організації видають невеликі суми на короткий строк — найчастіше до 1 місяця. Переплата за мікрокредитами значно вища, ніж за банківською позикою. Якщо не віддати гроші вчасно, може набігти величезна сума процентів плюс штрафи та пеня. Отже, до МФО варто звертатися лише за нагальної потреби, за відсутності необхідної суми на кредитці та обов’язково за наявності можливості віддати борг у термін, передбачений умовами договору.

Як оформити онлайн-позику на максимально вигідних умовах

Якщо ви бажаєте оформити мікропозику, орієнтуйтеся на пропозиції зі ставкою 0,01% на день. Уважно читайте умови кредитування. Пільгова ставка діє зазвичай для нових клієнтів протягом обмеженого періоду, після його спливу застосовуються стандартні умови — до 1% на день.

Для вибору найвигіднішої програми скористайтеся функціями платформи Portmone. Щоб підібрати кредит з найкращими умовами та якомога швидше отримати гроші на рахунок, потрібно здійснити наступні кроки:

  1. Ознайомитися з кредитними продуктами, представленими на Portmone, порівняти умови та зупинитися на варіанті, що підходить вам найбільше.

  2. Натиснути «Оформити», перейти на сайт кредитної організації.

  3. Зареєструватися на вебмайданчику.

  4. Заповнити анкету, прикріпити фото паспорта та ідентифікаційного коду, надіслати заявку.

  5. Дочекатися повідомлення про схвалення запиту, підписати договір з МФО.

Гроші на картку, номер якої був вказаний у заявці, надходять майже одразу після підписання угоди з кредитором. Якщо в наданні позики було відмовлено, ви завжди можете звернутися до іншої МФО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...