• Головна
  • Очільник Запорізької обласної прокуратури потрапив в топ-10 прокурорів, що отримують найбільші пенсії
16:54, Вчора

Очільник Запорізької обласної прокуратури потрапив в топ-10 прокурорів, що отримують найбільші пенсії

Очільник Запорізької обласної прокуратури потрапив в топ-10 прокурорів, що отримують найбільші пенсії

Оприлюднено рейтинг керівників обласних прокуратур із найвищими пенсіями.  Начальник Запорізької обласної прокуратури Сергій Спільник також потрапив до цього списку.

Рейтинг оприлюднило видання Цензор.НЕТ на основі декларацій працівників обласних прокуратур у різних регіонах України, передає 061.

В топ-10 половину займають прокурори з Харківщини. Першу сходинку посідає в цьому рейтингу заступник керівника Харківської прокуратури Станіслав Муратов, який за 2023 рік отримав 1 152 155 грн пенсії.

Керівник Запорізької обласної прокуратури Сергій Спільник зайняв 8 сходинку в цьому рейтингу. Минулого року він отримав 433 713 грн пенсії. Почав отримувати її він ще у 2017 році, тобто у віці 40 років. В органах прокуратури він працює вже 26 років

На 20 місці опинився перший заступник керівника Запорізької облпрокуратури Андрій Коваль. Він задекларував 251 160 грн пенсії за 2023 рік. Відомо, що працює в органах прокуратури він з 2001 року, а вперше пенсійні виплати вказав у декларації за 2020 рік.

Зважаючи на досвід роботи, ймовірно, вони отримують пенсію за вислугою років, що передбачено законом.

Нагадаємо, що наказом Генерального прокурора Андрія Костіна ініційовано проведення службового розслідування та збір інформації по всім областям України щодо наявності інвалідностей у прокурорів усіх рівнів. Дії державного органу повʼязанізкорупційнимскандаломпро "фальшиві" пенсіїпрокурорів, якийрозгорівсяминулоготижня. Тоді журналісти Цензор.нет опублікували розслідування, в якому стверджували, що пів сотні прокурорів Хмельницької області, у тому числі обласний прокурор, могли оформити інвалідність, не маючи на це легальних підстав.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#прокуратура #пенсії #декларації #вислуга років #розслідування
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...