• Головна
  • Оборонець Азовсталі "Волина" про меморіал "Дерево Пам'яті" у Запоріжжі: «Створення таких меморіалів важливе вже сьогодні»
Новини компаній
17:00, Сьогодні

Оборонець Азовсталі "Волина" про меморіал "Дерево Пам'яті" у Запоріжжі: «Створення таких меморіалів важливе вже сьогодні»

Новини компаній

Колишній в.о. командира 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Белінського, оборонець Маріуполя, Герой України Сергій Волинський висловився щодо культури меморіалізації полеглих воїнів.

На своїй сторінці в фейсбуці Сергій Волинський, більше відомий як "Волина" написав, що пам'ять Героїв потрібно вшановувати, і робити це вже зараз, не чекаючи Перемоги та закінчення війни.

Оборонець Азовсталі "Волина" про меморіал "Дерево Пам'яті" у Запоріжжі: «Створення таких меморіалів важливе вже сьогодні», фото-1

«Просто уявіть, скільки людей в Україні втратили найрідніших! Єдиний сенс їхнього життя — зберегти пам’ять про подвиг рідного захисника. Воїна, який увійшов в історію, закарбував своє ім’я у вічності! Тільки від нас залежить, чи буде ця історія гідно збережена, вшанована та донесена до нових поколінь українців.

Саме тому створення меморіалів у громадських просторах, де вирує життя, де люди поспішають на роботу чи додому, де проводять час родини з дітьми та онуками, — важливе вже сьогодні. Меморіали мають бути в центрі наших міст — щоб ніхто не мав змоги забути про подвиг наших хлопців і дівчат. Вони самі мають стати центрами — центрами поваги, гордості, шани, болю, відродження, спраги до життя, надії, єднання заради боротьби.

Оборонець Азовсталі "Волина" про меморіал "Дерево Пам'яті" у Запоріжжі: «Створення таких меморіалів важливе вже сьогодні», фото-2

Ці меморіали повинні стати осередками вічної пам’яті й місцями, де наші діти, наше майбутнє покоління, будуть ставити запитання, а ми, дорослі, точно знатимемо, що відповісти».

Свій пост Герой України, який пережив осаду Азовсталі та полон, проілюстрував красномовним фото з відкриття «Дерева пам’яті» в Запоріжжі, де містянин з маленькою дитиною стоїть під розлогою кроною сталевого дерева.

Оборонець Азовсталі "Волина" про меморіал "Дерево Пам'яті" у Запоріжжі: «Створення таких меморіалів важливе вже сьогодні», фото-3

Нагадаємо, «Дерево пам’яті» — першу інсталяцію меморіального комплексу «Посадка», присвяченого полеглим захисникам України, відкрили в парку металургів ім. В.А. Сацького в межах фестивалю сучасного мистецтва «Gogolfest. Pokrova», що пройшов 18-20 жовтня у Запоріжжі. Задум творчої команди фестивалю підтримала та повністю профінансувала Група Метінвест, яка в Запоріжжі представлена підприємствами: Запоріжсталь, Запоріжкокс, Запоріжвогнетрив та ЗЛМЗ.

«Сотні тисяч захисників і захисниць виборюють вільне та демократичне майбутнє України на фронті. Багато з них, на жаль, зустрічають свій останній бій на полях, у посадках, у розтрощених містечках по всій лінії фронту. Зберегти та передати пам'ять про подвиг наших героїв, не дати їхнім голосам затихнути, а подіям забутися — наш обов’язок. Меморіал «Дерево пам’яті» — важливий крок до вшанування пам’яті полеглих захисників в українському Запоріжжі, яке завдячує своїм життям українським оборонцям», — зазначив операційний директор Групи Метінвест Олександр Мироненко.

Оборонець Азовсталі "Волина" про меморіал "Дерево Пам'яті" у Запоріжжі: «Створення таких меморіалів важливе вже сьогодні», фото-4

Дев’ятиметрове залізне дерево уособлює вкорінення пам’яті про сталевих українських воїнів, які загинули в боротьбі за незалежну й вільну Україну. На кожній гілці дерева розміщено іменні дзвоники, що символізують голоси полеглих бійців.

Проєкт є довготривалим і передбачає кілька етапів реалізації, зокрема у сприятливий сезон планується висадити в’юнкі рослини, які обплетуть сталеві елементи та завершать образ меморіалу як живої пам’яті героїв.

Встановленню меморіалу передувала низка громадських обговорень і презентацій проєкту родинам загиблих героїв, ветеранським осередкам, а також представникам обласної та міської влади, районних адміністрацій і громадських організацій.

За задумом автора ідеї, військовослужбовця Дмитра Костюминського, завершений меморіальний комплекс з центральним символом – «Деревом пам’яті» - уособлюватиме посадки на лінії фронту, де розбиті дерева височіють над захисниками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Група Метінвест #Запоріжсталь #Дерево Пам'яті
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...