• Головна
  • Речник Сил оборони Півдня повідомив про ситуацію в районі Левадного
12:38, Сьогодні

Речник Сил оборони Півдня повідомив про ситуацію в районі Левадного

Сьогодні вранці аналітики DeepState повідомили про окупацію росіянами с. Левадне Пологівського району Запорізької області. Речник Сил оборони Півдня Владислав Волошин зазначив, що ворог мав частковий успіх своїх штурмових дій на цій ділянці лінії бойового зіткнення, але наразі тривають заходи щодо відновлення нашого положення.

Про це Владислав Волошин повідомив в ефірі телемарафону.

- Щодо Левадного – дійсно на тій ділянці лінії бойового зіткнення після Вугледару ворог наростив певні зусилля, провів перегрупування і провів масовані штурмові дії, внаслідок чого мав частковий успіх, тобто вклинився в нашу оборону на глибину приблизно взводно-опорного пункту. Наразі тривають заходи щодо відновлення положення нашого, щодо відновлення там обстановки. Щодо самого Левадного, то називати це населеним пунктом я б не поспішав, тому що це простий польовий стан, який знаходився в певній низині і захищати його, проводити там оборонні дії, скажімо, трохи складно. Наразі всі командні висоти, які є на цій ділянці бойового зіткнення, вони під контролем Збройних Сил України і триває оборонна операція щодо відновлення положення, - заявив Волошин.

За даними перепису 2001 в Левадному проживала всього 1 особа. Навесні 2022 року територія села була окупована росіянами, а в червні 2023 року населений пункт звільнено.

Щодо можливого захоплення Запоріжжя, то Волошин зазначив, що наразі не виявлено ворожих наступальних угрупувань на Півдні.

- За даними нашої розвідки, наступальних угрупувань на Півдні наразі не виявлено. Але, звичайно, логічно, що противник намагатиметься на власну користь перекроїти конфігурацію лінії бойового зіткнення, підтягнути сили і засоби побличже до таких великих міст як Запоріжжя, щоб звідти певними засобами наносити ураження і проводити терор щодо місцевого населення, - сказав речник Сил оборони Півдня. 

Як раніше писав 061, в Запоріжжі хлопчик впав в покинутий підвал.

Речник Сил оборони Півдня повідомив про ситуацію в районі Левадного, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Левадне #окупація #Владислав Волошин #наступ #війна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...