ОЛЕКСАНДРІВСЬКА ДПІ ГУ ДПС У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ ПОВІДОМЛЯЄ НАСТУПНЕ.

На жаль, оголошення застаріло
Чи може фізична особа отримати довідку про отримання доходів за період здійснення підприємницької діяльності?

Фізична особа може отримати довідку про отримання доходів за період здійснення підприємницької діяльності та сплату з таких доходів податків у контролюючому органі за місцем її податкової адреси.
При цьому звертаємо увагу, що термін зберігання облікових справ платників податків і зборів 5 років після припинення діяльності таких суб’єктів господарювання.
Відносини, що виникають у сфері справляння податків і зборів, регулюються ПКУ (пункт 1.1 статті 1 ПКУ).
Пунктом 177.5 статті 177 та пунктом 296.4 статті 296 ПКУ передбачено, що фізичні особи-підприємці подають до контролюючого органу податкову декларацію за місцем своєї податкової адреси.
Платники єдиного податку для отримання довідки про доходи мають право подати до контролюючого органу податкову декларацію за інший, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період, що не звільняє такого платника податку від обов’язку подання податкової декларації у строк, встановлений для квартального (річного) податкового (звітного) періоду (пункт 296.8 статті 296 ПКУ).
Податковою адресою платника податків – фізичної особи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі. Платник податків – фізична особа може мати одночасно не більше однієї податкової адреси (пункт 45.1 статті 45 ПКУ).
Підставою для надання фізичній особі-підприємцю довідки про доходи від здійснення нею підприємницької діяльності є подання до контролюючого органу за місцем своєї податкової адреси податкової декларації про майновий стан і доходи платниками на загальній системі оподаткування та декларації платника єдиного податку підприємцями на спрощеній системі оподаткування (стаття 177 та стаття 296 ПКУ).
Наказом Міністерства юстиції України від 12.04.2012 № 578/5 затверджено Перелік типових документів, що створюються під час діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, інших юридичних осіб, із зазначенням строків зберігання документів.
Відповідно до статті 291 розділу І Переліку облікові справи платників податків і зборів (обов’язкових платежів) зберігаються протягом 5 років після припинення діяльності таких суб’єктів господарювання.
Особові рахунки платників податків і зборів (обов’язкових платежів) зберігаються протягом 5 років (стаття 292 розділу І Переліку).

Більше інформації: https://zir.tax.gov.ua/main/bz/view/?src=ques&id=41623
Рубрики
Бізнес, фінанси
Наташа Беликова
Показати номер
Дії
В обранеВидалити з обраного

Схожі оголошення

Військовий камуфляжний намет – надувний намет, що самостійно розгортається та має повністю надувний...
16:03, 20 червня
Центр Сертифікованого Навчання "IT-Центр" проводить курси бухгалтерів, управлінців, IT-фахівців, кер...
12:02, 26 червня
Смета. Составление смет. Сметы АВК. Расчет сметы. Сделать смету. Составить смету. Смета.Составление...
11:31, 24 червня
Наші вироби можуть бути в різних кольорах. Комплектація з розписом художника: Фасад – Ясен....
18:28, 20 червня
Зерносклад під ключ обійшовся 828000 грн.(2300 грн/м²) Відбувається будівництво в три етапи: Б...
21:54, 27 червня
тел +38050 315 50 85 тел +38096 465 89 33 Надання усього пакету документів для оформлення та пер...
10:49, 25 червня
Хочете додати 061.ua на головний екран і бути в курсі новин?