• Головна
  • Як заощадити час на побутових справах
Новини компаній
11:00, 20 серпня

Як заощадити час на побутових справах

Новини компаній

Поєднувати роботу на повний день, волонтерство, піклування про дітей, іноді догляд за іншими членами родини та ще й побутові справи – це дуже складна і виснажлива робота, особливо коли ми намагаємося робити все ідеально. Але, на жаль, без побутових справ наше життя важко уявити, і ці справи потрібно виконувати, навіть якщо вони займають багато часу і не надто нам подобаються. Проте сьогодні є багато способів зменшити час, який витрачається на побутові завдання. Ми зібрали для вас кілька порад. Спробуйте скористатися ними та впровадити у своє життя, а після експерименту залиште лише ті, що дійсно вам допомагають.

Як заощадити час на побутових справах, фото-1

Замовлення доставки

Спробуйте підрахувати, скільки часу у вас займає похід у магазин для щотижневих закупів, купівля побутової хімії, прального порошку, речей для дітей або ж похід у магазин, щоб купити те, що ви забули. Якщо все підрахувати, то виходить досить багато часу, витраченого на різноманітні покупки. Отже, перша порада — підрахувати час, який витрачається на покупки, включно з вибором, складанням списків і походом у магазин. Якщо це займає більше години на тиждень, варто делегувати покупки сервісу доставки.

Більшість супермаркетів і магазинів, зокрема й ті, що поруч із домом, пропонують доставку продуктів додому. Ви можете замовити продукти на сайті або в мобільному застосунку, оплатити та отримати покупку біля дверей свого помешкання. Ми рекомендуємо складати списки продуктів на тиждень і замовляти лише за списком. Доставка привезе продукти та все необхідне прямо до дверей вашого помешкання. Також ви можете замовляти побутову хімію, дитячі товари, підгузки, засоби догляду та косметику з доставкою. Проте зверніть увагу, що замовляти доставку додому значно вигідніше з погляду часу, ніж доставку до відділення поштових операторів, адже вам не доведеться витрачати час на похід на пошту або до відділення сервісу доставки та очікування своєї черги.

Як зменшити час на прибирання

Один із варіантів — запрошувати клінінгову службу чи помічника або помічницю по дому, які візьмуть на себе регулярне прибирання у вашому помешканні. Проте не завжди є можливість замовляти прибирання, тож ось кілька варіантів.

Перший — замовляти раз на кілька місяців генеральне прибирання, під час якого вам ретельно помиють холодильник, духовку, почистять вентиляцію, помиють всі вікна, почистять меблі та матраци. А щоб зменшити час на щоденне прибирання, варто зменшити кількість речей. Охайну кімнату з меншою кількістю предметів значно легше і швидше прибирати, ніж ту, де багато всього. Тому зберігайте в кімнатах лише те, що дійсно необхідне, а все інше — пакуйте в шафи, віддавайте на благодійність або продавайте. Чим менше непотрібних речей, тим організованіший простір і тим легше його підтримувати.

Зробіть побутові справи рутиною

Ресурси нашого мозку, хоч і дуже великі, але обмежені, і необхідність робити вибір виснажує нас. Тому спробуйте зробити побутові справи рутиною, над якою ви не будете багато думати і не будете витрачати ресурси на домашні завдання. Важливіші домашні справи можна планувати на вихідні, коли навантаження менше, а рутинні, прості, які не потребують багато уваги, можна виконувати у робочі дні.

Залучайте родину до виконання побутових завдань

Навіть якщо у вас у родині є маленькі діти, вони все одно можуть допомогти. Наприклад, можуть поскладати посуд у посудомийку, зібрати свої м'які іграшки, скласти рівно рушники — такі завдання під силу навіть найменшим дітям. Обов'язково обговоріть із родиною весь список справ, покажіть, скільки всього ви робите і скільки часу це займає. Залучайте родину: делегуйте спершу ті справи, які вам подобаються найменше. Наприклад, якщо вам не подобається робити покупки, делегуйте це іншим членам сім'ї — нехай вони ходять у магазин або можна замовити доставку продуктів. Ідеально, якщо інші члени сім'ї допоможуть зробити підписку на доставку продуктів, і вам не потрібно буде згадувати щотижня про необхідність поповнення запасів круп, молока та інших базових продуктів.

Підготуйте продукти перед приготуванням страв

Здебільшого ми готуємо різні страви, але ті, які потребують схожих інгредієнтів. Наприклад, для більшості страв потрібна нарізана цибуля або морква, також може знадобитися почищена картопля чи порізане м'ясо. Чудовим варіантом заощадити час є підготовка інгредієнтів для різних страв заздалегідь. Так, компонуючи вже готові інгредієнти, ви зможете приготувати цікаві страви і не повторювати щоденне меню.

Тримайте під рукою те, що вам потрібне для швидкого прибирання

Якщо для виконання якоїсь дії нам потрібно докласти додаткових зусиль, швидше за все, цю дію ми не зробимо. Наприклад, якщо для того, щоб попилососити, потрібно піти на балкон, дістати пилосос із коробки, скласти його, то ми будемо значно рідше пилососити. Адже на виконання цього завдання потрібно буде витратити більше часу та зробити багато додаткових дій. А якщо пилосос буде зібраний і в зоні доступу, пилососити буде значно простіше і швидше. Проаналізуйте, якими побутовими приладами ви користуєтесь постійно і регулярно, та максимально спростіть доступ до них або засобів для прибирання.

Оптимізація побутових справ – це не лише шлях до збереження часу, але й можливість звільнити себе для важливіших справ та відпочинку. Впровадження цих простих порад допоможе вам зменшити навантаження і зробити побут приємнішою частиною життя. Пам'ятайте, що головне – знайти баланс, який працюватиме саме для вас і вашої родини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Сільпо #Silpo #супермаркет #доставка #онлайн-супермаркет #продукти #доставка #онлайн-доставка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...