• Головна
  • Заочно засуджено так званого отамана «Мелітопольської козачої дружини»
10:55, 28 серпня

Заочно засуджено так званого отамана «Мелітопольської козачої дружини»

Заочно засуджено так званого отамана «Мелітопольської козачої дружини»

За матеріалами СБУ до 14 років позбавлення волі, заочно, засуджено мешканця АР Крим, який ще у 2014 році перейшов на бік окупантів. А згодом став і так званим отаманом «Мелітопольської козачої дружини».

Слідчими СБУ встановлено, що колишній український військовий, який був звільнений з військової служби, маючи проросійські погляди, з початком анексії українського півострова пішов на співпрацю з окупантами. Тоді він приймав активну участь у захопленні адміністративних будівель у Сімферополі. За що навіть був нагороджений окупаційною владою орденом «мужества» та медаллю «за освобождение Крыма и Севастополя».

Згодом він виїхав на Донбас, де також приймав участь у масових заворушеннях та спротиву законній українській владі. Надалі брав участь у бойових діях проти сил АТО у складі проросійських незаконних збройних формувань.

"Після окупації Мелітополя він прибув у місто та почав прислуговувати місцевій окупаційній владі. За це його призначили так званим отаманом «Мелітопольської козачої дружини». Приступивши до виконання «своїх обов’язків, він набрав однодумців, разом з якими і виконував усю брудну роботу, яку доручали окупанти", - зазначили силовики. 

Це воєнізоване формування здійснювало патрулювання міста, з метою виявлення проукраїнські налаштованих мешканців. Пріоритетом у їх діяльності було встановлення учасників підпільного руху «Жовта стрічка». Також задокументовані факти залучення озброєних учасників угруповання до охорони незаконних блокпостів в Мелітопольському районі. Там вони, серед іншого, зупиняли громадський транспорт і автомобілі місцевих жителів та здійснювали протиправні обшуки.

У липні 2022 року зрадник пішов на підвищення та був призначений головою так званої «Смирновської військово-цивільної адміністрації». На новій «посаді» він виконує усі вказівки окупаційної влади задля підвищення іміджу країни – агресора.

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за ч. 5, ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 4 ст. 260 (участь у складі не передбачених законами України воєнізованих формувань) Кримінального кодексу України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#СБУ #колаборант #зрадник
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...