• Головна
  • Учасник реабілітаційного проєкту «Вільні хвилі» у Запоріжжі розповів про ефект від тренувань на воді
Новини компаній
17:00, Вчора

Учасник реабілітаційного проєкту «Вільні хвилі» у Запоріжжі розповів про ефект від тренувань на воді

Новини компаній

У Запоріжжі ветерани продовжують безкоштовно займатися плаванням в межах програми «Вільні хвилі»

Плавання – один з найкращих засобів реабілітації після травм і поранень. Завдяки рівномірному навантаженню на все тіло, а не локальному, як в будь-яких інших видів тренувань, при плаванні працюють всі групи м’язів – навіть при невеликих навантаженнях вони розігріваються, стають міцнішими та більш витривалими.

Учасник реабілітаційного проєкту «Вільні хвилі» у Запоріжжі розповів про ефект від тренувань на воді, фото-1

Переваги занять з плавання вже оцінили ветерани, які стали учасниками програми реабілітації «Вільні хвилі», в межах якої вони безкоштовно відвідують заняття у басейні.

Цю програму реабілітації більше місяця тому започаткував запорізький пловець та громадський діяч Денис Силантьєв. Фінансову підтримку проєкту «Вільні хвилі» у Запоріжжі забезпечує Метінвест в координації з комбінатом «Запоріжсталь» та ГО «Запоріжжя. Платформа Спільних Дій».

Проводить заняття для військових та ветеранів Заслужений тренер України з плавання Сергій Проняєв за адаптаційними методиками, розробленими Денисом Силантьєвим.

Учасник реабілітаційного проєкту «Вільні хвилі» у Запоріжжі розповів про ефект від тренувань на воді, фото-2

«Програма розрахована на людей, які мають травми різного ступеню тяжкості, захворювання та проходять реабілітацію. Заняття допомагають нашим ветеранам розслабитися, покращити фізичний стан, і, за моїми спостереженнями, вони дійсно почуваються краще», - розповідає Сергій Проняєв.

Учасник реабілітаційного проєкту «Вільні хвилі» у Запоріжжі розповів про ефект від тренувань на воді, фото-3

Олександр – уродженець Запоріжжя. У 2022 році став до лав Збройних Сил України, аби захищати рідний край. Весь цей час служив на Запорізькому напрямку, однак через погіршення стану здоров’я був звільнений зі служби. Зараз проходить програму з реабілітації у басейні в межах проєкту «Вільні хвилі» та вже відчуває користь від цих занять.

«Через захворювання лікарі заборонили мені фізичні навантаження, але плавання – це ідеальний варіант в такому випадку. Тут немає якихось складних фізичних вправ, ми просто плаваємо, пірнаємо, звісно, під керівництвом тренера. Однак я вже бачу, як покращується моє самопочуття – я став витривалішим, та й психологічно відчуваю себе значно краще. До такого проєкту потрібно долучати якомога більше захисників, бо ці заняття дійсно корисні. Плавання лікує: психічно та фізично», - розповідає Олександр.

Учасник реабілітаційного проєкту «Вільні хвилі» у Запоріжжі розповів про ефект від тренувань на воді, фото-4

У ветеранів та військовослужбовців з Запоріжжя є можливість долучитися до участі у проєкті. Усі заняття – безкоштовні. Отримати більше інформації та записатися на тренування можна за телефоном 073 444 19 27.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Група Метінвест #Запоріжсталь #проєкту Вільні хвилі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...