• Головна
  • Ворог вгатив з авіації по багатоповерхівці у Запоріжі: фоторепортаж з місця
16:33, Сьогодні

Ворог вгатив з авіації по багатоповерхівці у Запоріжі: фоторепортаж з місця

Сьогодні, 1 жовтня, близько полудня ворог завдав шість авіаційних ударів по Запоріжжю. За попередньою інформацію, агресор гатив по місту фугасними авіаційними бомбами. Частина з них, влучила по промисловому підприємству, інша - поцілила у п’ятнадцятиповерхівку та житлові квартали. 

У 15-поверховому будинку, який раніше був гуртожитком, а нині це звичайний багатоквартирний будинок, частково зруйновані верхні поверхи, потрощені балкони, вибиті вікна та зруйновані квартири. 

Як розповідала 061 запоріжанка Світлана, її квартира розташована на 10-му поверсі. Її вона здавала в оренду. На моменту удару мешканці квартири були вдома та заховалися в коридорі. 

Ще в одній квартирі на 10-му поверсі перебувала 90-річна пані Валентина. Жінка майже не ходить. Вона була вдома сама, її донька зранку поїхала на роботу. Стареньку евакуювали з квартири рятувальники та парамедики поліції. З нею все добре, вона не поранена. 

На майданчику поруч з багатоповерхівкою стоялиавтомобілі. Від ударної хвилі деякі з них буквально розтрощило.

В офіційній інформації ДСНС зазначається, що пошкоджено 25 авто.

За словами очільника ОВА Івана Федорова, є дві категорії влучань: промисловий об'єкт та 5 локацій житлової забудови. Значних руйнувань зазнали приватні будинки та господарчі споруди. Сталося декілька загорянь.

Ворог вгатив з авіації по багатоповерхівці у Запоріжі: фоторепортаж з місця , фото-13

Одними з перших на місце удару приїхали парамедики поліції. Начальник тренингового центру Руслан Захаренко розповів, що на вулиці, поруч з будинком знаходилось троє чоловіків.

Ворог вгатив з авіації по багатоповерхівці у Запоріжі: фоторепортаж з місця , фото-14

“Два чоловіка отримали проникаючі поранення у живіт. Ми оперативно надали їм допомогу. Після чого, провели їх до машини швидкої допомоги. Ще у одного чоловіка була рвана рана шиї, поранення ліктя та рвана рана ноги. З 4-го поверху рядом з рятувальниками ми вивели бабусю, вона не може самостійно ходити. Ще одна людина була легко поранена і від госпіталізації відмовилась після надання домедичної допомоги”, - розповів Руслан. 

Командир Загону швидкого реагування Запорізької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Віталій Цибарєв додав, що у людей були осколкові поранення. 

Їхні бригади також працювали на іншому місці авіаційного удару, там від поранень, на жаль, загинув чоловік, ще одна жінка отримала травми. 

Всі служби знаходились на місцях ворожих атак до закінчення аварійно-рятувальних робіт. 

На місцях досі працюють спеціалісти департаменту соцзахисту населення, благодійні організації також. Всі приймають заявки від постраждалих осіб.

Станом на 16-ту годину відомо, що загалом 21 людина звернулась по медичну допомогу. Серед поранених є і 12-річна дитина. 

Всі служби ліквідовують наслідки атаки. 

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Обстріл #ракета #запоріжжя
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Прифронтові громади - це, на жаль, про більшість населенних пунктів Запорізької області, які залишились на підконтрольній Україні території і які щодня потерпають від атак рф. Тут ми розповідаємо про життя прифронтових міст, сіл та селищ, про те, як виживають ті, хто не може залишити домівку.
Оголошення
live comments feed...